parole guru soluzioni wort guru täglich wordscape answer Wordscapes Bright Answers Fjord 16 wordscapes Serene 16 wordscapes Mystic words cheats
Știrile Columna TV – Columna TV
Home / Știrile Columna TV

Știrile Columna TV

stiri

 

Program propriu, grupaj de informare de interes local, regional și național cu format generalist, care reflectă evenimentele cotidiene, atât cele locale cât și naționale. Într-o perioadă în care “televiziunile naționale” promovează excesiv falsele valori, scandalurile, violența, românul are nevoie să fie corect informat, are nevoie să afle despre lucrurile bune care se întâmplă, are nevoie să cunoască oamenii valoroși pe care țara noastră îi are, are nevoie să cunoasca locurile frumoase din România, are nevoie de cultură și de evenimente culturale care îmbogățesc spiritul, are nevoie de o expunere obiectivă, echidistantă și la obiect a faptelor politice, are nevoie să găsească răspuns la problemele pe care le întâmpină cu instituțiile statului, are nevoie de cineva care să vegheze asupra intereselor lui și care să-i fie partener. Știrile Columna Tv sunt despre oameni, despre fapte, despre locuri, despre bun și despre frumos, ceea ce a fost, ceea ce este și ceea ce va fi important în perioada următoare. Timp de 7 ani am demonstrat că putem fi echidistanți, pe viitor vom face la fel și de acum înainte dar, pentru un număr mai mare de telespectatori.

 

”TUDOR ARGHEZI-ORGOLIU LUCIFERIC ȘI SMERENIE”

Eveniment editorial de excepție la Biblioteca Orășenească din Pucioasa! A fost lansat volumul de critică literară „Tudor Arghezi-Orgoliu luciferic și smerenie”, autor fiind Violeta Cojocaru, cadru didactic la Colegiul Național Nicolae Titulescu din Pucioasa. La manifestare au participat numeroși oameni de cultură.

Posted in Cultural, Educatie, Social, Stiri | Leave a comment

,,ROMANȚA NE UNEȘTE” LA CRIZANTEMA DE AUR

Momente de aur din cadrul celei de-a 51-a ediții a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței “Crizantema de Aur” de la Târgoviște! Evenimentul se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO. Seara de Gală a Festivalului va avea loc sâmbătă, 20 octombrie.

Posted in Cultural, Educatie, Social, Stiri | Leave a comment

PRIMA ZI DIN “ASTRO-FEST 2018” TÂRGOVIȘTE

Festivalul Internațional de Astronomie ASTRO-FEST 2018 Târgoviște este în plină desfășurare. Zeci de participanți din țară și din străinătate susțin la Târgoviște comunicări științifice, work-shopuri, prezentări și lansări de carte în cadrul evenimentului organizat de Societatea Astronomică Română de Meteori în colaborare cu Ministerul Tineretului și Sportului, Primăria Municipiului Târgoviște și Consiliul Județean Dâmbovița.

Posted in Cultural, Educatie, Stiri | Leave a comment

ÎNCEPE CEA DE-A 51-A EDIȚIE A FESTIVALULUI „CRIZANTEMA DE AUR”

Cea de-a 51-a ediție a Festivalului Național Crizantema de Aur debutează joi, 18 octombrie, la Târgoviște. Manifestarea se desfășoară sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO și sub egida Anului European al Patrimoniului Cultural.

Posted in Cultural, Educatie, Stiri | Leave a comment

PREGĂTIRI INTENSE PENTRU “CUPA CETĂȚII” LA ÎNOT -Competiția va avea loc duminică, 21 octombrie, de la ora 10.00

Complexul Turistic de Natație din Târgoviște va găzdui la finele acestei săptămâni „Cupa Cetății”, o competiție adresată în special elevilor de la cursurile de înot găzduite de baza sportivă târgovișteană. Sunt deja sute de copii care s-au înscris și așteaptă cu nerăbdare momentul întrecerii, mai ales că pentru mulți dintre ei este prima competiție. Evenimentul …

Posted in Educatie, Social, Stiri | Leave a comment

Descoperă Dâmbovița

O acțiune de promovare a județului Dâmbovița este zilele acestea în atenția presei naționale. În perioada 15-17 octombrie la Palatul Parlamentului din București se desfășoară o serie de activități de promovare a obiectivelor turistice ale județului sau de promovare a meșteșugurilor și obiceiurilor. „Descoperă Dâmbovița” este îndemnul adresat de autoritățile județului nostru potențialilor turiști sau, …

Posted in Administratie, Social, Stiri | Leave a comment

Astro-Fest 2018 Târgoviște

Târgoviște, capitală internațională a astronomiei de Centenar! În perioada 15-21 octombrie la Târgoviște vor avea loc acțiuni în cadrul Festivalului Internațional de Astronomie, un eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri și rolului pe care astronomia l-a avut în realizarea Unirii, precum și împlinirea a 25 de ani de la înființarea Societății Astronomice de Meteori.

Posted in Cultural, Educatie, Social, Stiri | Leave a comment

FESTIVALUL DOVELACULUI LA CEA DE-A XVI-A EDIȚIE -Comuna Vulcana-Pandele tezaurizează obiceiurile și tradițiile zonei

O uriașă plăcintă de dovleac a fost împărțită pofticioșilor duminică, 14 octombrie la Vulcana Pandele.! În comuna dâmbovițeană are loc an de an Festivalul Dovleacului, o manifestare organizată de Căminul Cultural “Izvor de Apă Vie” și Primăria Vulcana Pandele. Localnicii și oaspeții de pretutindeni au avut ocazia să vadă cum lucrează meșterii populari prezenți la …

Posted in Administratie, Social, Stiri | Leave a comment

„STOP ABANDONULUI ȘCOLAR!” Proiect implementat de Crucea Roșie filiala Dâmbovița

Împreună spunem Stop Abandonului Școlar! Este un obiectiv pe care își propune să-l realizeze în cadrul unui proiect cu finanțare europeană Societatea Națională de Cruce Roșie, filiala Dâmbovița. Proiectul are o valoare totală de un milion de lei.

Posted in Social, Stiri | Leave a comment

Integrare prin educație și ocupare în județul Dâmbovița

„Integrare prin educație și ocupare în județul Dâmbovița” este denumirea unui proiect finanțat cu fonduri europene și implementat de Consiliul Județean Dâmbovița în comuna Corbii Mari. Prin acest program se urmărește combaterea sărăciei și a discriminării în comunitățile marginalizate din zonă.

Posted in Administratie, Social, Stiri | Leave a comment

COMISIA DE DISCIPLINĂ, SESIZATĂ ÎMPOTRIVA DIRECTORULUI PENITENCIARULUI GĂEȘTI

Noi probleme la Penitenciarul Găești! Directorul Florin Anghel a ajuns în atenția Comisiei de Disciplină pentru privind depășirea atribuțiilor de serviciu și imixtiunea ilegală în activitatea altui funcționar public cu statut special. Se întâmplă în contextul revednicărilor sindicale pentru care angajații din penitenciarele din întreaga țară au protestat în cursul lunii septembrie.

Posted in Social, Stiri | Leave a comment

PRIVIRI ÎN TRECUT: HOLOCAUSTUL

Ziua Națională de Comemorare a Holocaustului a fost marcată la Târgoviște printr-o manifestare complexă care a cuprins vizionare d efilm documentar, expoziție de cart tematică și lectură publică din cărți dedicate acestor pagini dramatice din istoria omenirii. Evenimentul a fost găzduit și de data acesta de Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.

Posted in Cultural, Educatie, Stiri | Leave a comment

PEDAGOGIA, DE LA CLASICI LA CONTEMPORANI -Concurs de Istorie a Învățământului dedicat Zilei Internaționale a Educației

Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița a găzduit vineri, 5 octombrie, cu prilejul Zilei Internaționale a Educației, manifestarea intitulată „Pedagogia, de la clasici la contemporani”, un concurs de Istorie a Învățământului la care au participat elevi de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” din Târgoviște. Au conlucrat la realizarea acestui eveniment Inspectoratul Școlar Județean și Primăria …

Posted in Cultural, Educatie, Stiri | Leave a comment

IN MEMORIAM LAURA STOICA – Concert extraordinar găzduit de Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște, 6 octombrie 2018

Un actor Grăbit, Focul, Dă doamne Cântec sunt cântece care au răsunat sâmbătă, 6 octombrie pe scena Teatrului Municipal Tony Buladra din Târgoviște în cadrul evenimentului organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița “In memoriam Laura Stoica”. A acompaniat orchestra Simfonică Muntenia condusă de dirijorul Daniel Jinga.

Posted in Cultural, Social, Stiri | Leave a comment

SĂRBĂTOAREA HRAMULUI BISERICII ROMANO-CATOLICE „SF. FRANCISC DE ASSISI” -Sunt 511 ani de la prima atestare documentară a franciscanilor la Târgoviște

Sâmbătă, 6 octombrie, comunitatea catolică din Târgoviște a Sărbătorit Ziua Hramului! S-au împlinit anul acesta 511 ani de la prima atestare documentară a prezenței franciscanilor la Târgoviște. Sărbătoarea „Sfântului Francisc” din acest an a fost prezidată de Wilhem Dancă, decanul Facultății Romano-Catolice din București, membru corespondent al Academiei Române și membru al Academiei de Științe …

Posted in Cultural, Social, Stiri | Leave a comment

FESTIVALUL TOAMNEI “MOȚĂIANCA” LA PUCIOASA

Orașul de la poalele Patranei se mândrește în perioada aceasta cu straiele tomnatice. Pucioasa a găzduit la finele săptămânii trecute prima ediție a Festivalului de cânteCe și jocuri populare „Moțăianca”. Evenimentul a fost organizat de Centrul European Cultural Pucioasa în colaborare cu Primăria orașului Pucioasa.

Posted in Administratie, Cultural, Social, Stiri | Leave a comment

ISTORIA AȘEZĂMINTELOR CATOLICE DE LA TÂRGOVIȘTE

PRINTRE FIRELE ÎNCURCATE ALE ISTORIEI „O curiozitate legitimă ne face să ne întrebăm: oare va fi fost viaţă catolică la Târgovişte înainte de cea cunoscută în documentele istoriei? Va fi existat oare la Târgovişte viaţă catolică pe timpul episcopatului cumanilor, măcar în cea de-a doua lui organizare? Cunoscând că viaţa catolică era legată de elemente …

Posted in Cultural, Social, Stiri | Leave a comment

LANSARE DE CARTE-ISTORIA AȘEZĂMINTELOR CATOLICE DE LA TÂRGOVIȘTE

Prima lucrare dedicată Istoriei Catolicismului de la Târgoviște a fost lansată sâmbătă, 6 octombrie, în cadrul Liturghiei Hramului Bisericii Sfântul Francisc de Assisi. Prezentările au fost susținute de istoricul Silviu Miloiu, editor și prefațator al cărții și de Wilhelm Dancă, decanul Facultății de Teologie Romano-Catolică din București.

Posted in Cultural, Stiri | Leave a comment

S-A DESCHIS NOUL MAGAZIN REGATA ÎN TÂRGOVIȘTE -Este cel mai mare dintre magazinele companiei din județul Dâmbovița

Vineri, 5 octombrie s-a deschis noul magazin Regata din Târgoviște! Încă de la prima oră a dimineții clienții au venit să vadă noul concept pe care-l propune compania târgoviștenilor și, de ce nu, să profite de promoțiile valabile în această perioadă.

Posted in Social, Stiri | Leave a comment

Cavi-Expo Fashion, din nou la Târgoviște

Cavi Expo Fashion vă așteaptă la finele acestei săptămâni la târgul deschis în Târgoviște în fața Sălii Polivalente. Așa cum v-a obișnuit, evenimentul aduce mai aproape de cumpărători producători din întreaga țară.

Posted in Social, Stiri | Leave a comment

INVESTIȚII FINALIZATE PE STRADA DIACONU CORESI

Primăria municipiului Târgoviște a finalizat un nouă investiție, de această dată în microraionul 4. La prima oră a dimineții, edilul Cristian Stan s-a aflat pe teren pentru a analiza modul în care s-au încheiat lucrările de pe strada Diaconu Coresi.

Posted in Administratie, Stiri | Leave a comment

ÎNCEPE FESTIVALUL NAȚIONAL “LAURA STOICA”, EDIȚIA A II-A -Sala Teatrului Tony Bulandra din Târgoviște, 6-7 octombrie 2018, ora 18.00

Cea de-a II-a ediție a Festivalului-concurs Național Laura Stoica va avea loc la finele acestei săptămâni, la Târgoviște. Ediția din acest an va conține și un concert extraordinar In Memoriam Laura Stoica. Festivalul își propune pe de o parte păstrarea memoriei artistei târgoviștene Laura Stoica dar și, pe de altă parte, să ofere șansa de …

Posted in Cultural, Stiri | Leave a comment

ISTORIA AȘEZĂMINTELOR CATOLICE DE LA TÂRGOVIȘTE

PRINTRE FIRELE ÎNCURCATE ALE ISTORIEI „O curiozitate legitimă ne face să ne întrebăm: oare va fi fost viaţă catolică la Târgovişte înainte de cea cunoscută în documentele istoriei? Va fi existat oare la Târgovişte viaţă catolică pe timpul episcopatului cumanilor, măcar în cea de-a doua lui organizare? Cunoscând că viaţa catolică era legată de elemente …

Posted in Cultural, Stiri | Leave a comment

O VIAȚĂ DEDICATĂ SPORTULUI

Una dintre cele mai cunoscute doamne ale sportului târgoviștean, profesor kinetoterapeut Ecaterina Olteanu își încheie cariera sportivă. Și-a dedicat mai bine de patru decenii activității fizice iar la vârsta de 65 de ani este într-o formă de invidiat. Va profesa în continuare în domeniul kinetoterapiei.

Posted in Sanatate, Social, Stiri | Leave a comment

GESTIONAREA DEȘEURILOR, ÎN ATENȚIA GĂRZII DE MEDIU DÂMBOVIȚA -Instituția amenință cu amenzi agenții de salubritate care nu colectează selectiv deșeurile

Colectarea selectivă a deșeurilor nu se aplică deloc în județul Dâmbovița. Deși de opt ani există un act normativ care obligă instituțiile publice să procedeze la colectarea selectivă, deșeurile sunt preluate de mașinile de salubritate tot la grămadă. Garda de Mediu Dâmbovița amenință cu amenzi dar îi mai păsuiește până în 2019.

Posted in Mediu, Stiri | Leave a comment

CĂMIN CULTURAL INAUGURAT LA COMIȘANI

Unul dintre cele mai moderne cămine culturale din județul Dâmbovița a fost inaugurat duminică, 30 septembrie în comuna Comișani! La inaugurare au participat oficialități locale și județene dar și numeroși fii ai comunei care s-au arătat foarte încântați de investiția finalizată. Mai mult, sunt de părere că nici Târgoviștea nu are așa ceva.

Posted in Administratie, Social, Stiri | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*