Mystic Words SeaShell Mystic Words Moccasin Mystic Words Coral Mystic Words Linen Mystic Words Khaki Mystic Words Thistle Mystic words daily puzzles
Știrile Columna TV – Columna TV
Home / Știrile Columna TV

Știrile Columna TV

stiri

 

Program propriu, grupaj de informare de interes local, regional și național cu format generalist, care reflectă evenimentele cotidiene, atât cele locale cât și naționale. Într-o perioadă în care “televiziunile naționale” promovează excesiv falsele valori, scandalurile, violența, românul are nevoie să fie corect informat, are nevoie să afle despre lucrurile bune care se întâmplă, are nevoie să cunoască oamenii valoroși pe care țara noastră îi are, are nevoie să cunoasca locurile frumoase din România, are nevoie de cultură și de evenimente culturale care îmbogățesc spiritul, are nevoie de o expunere obiectivă, echidistantă și la obiect a faptelor politice, are nevoie să găsească răspuns la problemele pe care le întâmpină cu instituțiile statului, are nevoie de cineva care să vegheze asupra intereselor lui și care să-i fie partener. Știrile Columna Tv sunt despre oameni, despre fapte, despre locuri, despre bun și despre frumos, ceea ce a fost, ceea ce este și ceea ce va fi important în perioada următoare. Timp de 7 ani am demonstrat că putem fi echidistanți, pe viitor vom face la fel și de acum înainte dar, pentru un număr mai mare de telespectatori.

 

Strategia Generală de Descentralizare, o prioritate pentru Guvernul României!

Strategia Generală de Descentralizare reprezintă o prioritate a Guvernului României, a accentuat deputatul Oana Vlăducă în conferința săptămânală a PSD Dâmbovița. Domeniile vizate sunt: agricultură, cultură, turism, mediu, sănătate, educație, tineret, sport, activități extrașcolare. Practic, strategia vizează oportunitatea transferării de noi competențe de la nivel central la nivelul autorităților locale.

Posted in Administratie, Stiri | Tagged , , , | Leave a comment

ȘI TU POȚI DEVENI POLIȚIST! Concursurile de admitere pentru anul 2017

Dacă îți dorești o carieră de polițist, află că au început înscrierile la instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne. Persoanele interesate pot găsi legate de concursurile de admitere și condițiile pe care trebuie să le îndeplinească pe site-ul oficial al Poliției Române.

Posted in Social, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

Peste 26.500 de locuri de munca vacante la nivel național

Potrivit datelor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în evidenţele Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă sunt înregistrate peste 26.500 de locuri de muncă, în data de 20 Aprilie 2017. Cele mai multe job-uri sunt disponibile în Capitală, 3 800, Sibiu, aproximativ 2500, iar cele mai puține sunt înregistrate în Giurgiu, …

Posted in Social, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

LUMINA MUZICII -Spectacolul organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița

Săptămâna luminată s-a încheiat cu spectacolul organizat de Centrul Județean de Cultură Dâmbovița: „Lumina muzicii”. În Sala Mare a Teatruluu Tony Bulandra au fost aplaudate lucrări pline de emoție ale compozitorilor Mozart și Haydn interpretate de Orchestra Simfonică Muntenia sub bacheta dirijorului Daniel Jinga. Spectacolul a adus-o în fața publicului dâmbovițean pe soprana Marta Sandu.

Posted in Cultural, Stiri | Tagged , , , | Leave a comment

Bilanțul exercițiului PROCIV

Săptămâna trecută, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a declanșat mecanismul de înștiințare a autorităților privind iminența producerii unor evenimente deosebite și au fost acționate echipamentele dedicate de avertizare/alarmare a populației. La nivelul judeţului Dâmboviţa, au fost acţionate 171 de sirene (12 cu acţionare centralizată şi 159 cu acţionare locală), din care 17 nu au …

Posted in Social, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

Ziua Forțelor Terestre în Garnizoana Târgoviște

23 aprilie, ziua Sfântului Mare Mucenic Gheorghe este și Ziua Forțelor Terestre ale Armatei Române! Pentru a marca această dublă semnificație, vineri, 21 aprilie, s-a desfășurat un ceremonial militar religios la sediul Batalionului 22 Transport Dâmbovița. La manifestare au participat și oficialități ale județului, alături de militarii dâmbovițeni.

Posted in Eveniment, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

,,Imaginarul vizual” – Expoziție de pictură în Foaierul Primăriei Pucioasa!

Foaierul Primăriei Pucioasa găzduiește timp de o lună de zile expoziția de pictură „Imaginarul vizual”, artist Letiția Oprișan. Organizatorii expoziției sunt Primăria Orașului Pucioasa, Centrul Cultural European Pucioasa și Uniunea Artiștilor Plastici din România, Filiala de Pictură București. Iubitorii de artă se pot bucura de expoziție până pe data de 20 mai, zilnic, între orele …

Posted in Cultural, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

Complexul Turistic de Natație Târgoviște promovează stilul de viață sănătos!

La Complexul Turistic de Natație Târgoviște se continuă promovarea stilului de viață sănătos. În ciuda vremii mohorâte, zeci de târgoviștence au participat la o oră intensă de mișcare și distracție. Programul de Zumba s-a adresat atât femeilor, cât și copiilor. Acțiunea a fost atât de plăcută, încât toată lumea a uitat de efortul fizic depus …

Posted in Sanatate, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

,,Schița-mărturie a procesului de creație” -80 de ani de la moartea marelui Gravor Gabriel Popescu!

Muzeul de Artă din Târgoviște găzduiește în această perioadă expoziția intitulată „Schița-mărturie a procesului de creație”. Sunt readuse în atenția iubitorilor de artă lucrări ale marelui artist gravor Gabriel Popescu. Evenimentul se înscrie într-o serie de manifestări care marchează împlinirea a 80 de ani de la moartea artistului gravor Gabriel Popescu.

Posted in Cultural, Stiri | Tagged , | Leave a comment

ÎN ATENȚIA TURIȘTILOR!!!- Zona Peștera acoperită cu zăpadă – Cod portocaliu de ninsori si intensificări ale vântului la munte!

Meteorologii au emis Cod Portocaliu și pentru zonele montane ale județului Dâmbovița. Fenomenele vizate sunt ninsori, strat de zăpadă consistent și intensificări ale vântului. Reprezentanții Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmbovița au transmis astăzi imagini din zona Peștera unde se observă stratul mare de zăpadă, drumurile acoperite… un peisaj ca de Ianuarie.

Posted in Rutier, Stiri | Tagged , , , | Leave a comment

Grădinița numărul 16 intră în reabilitare -Investiția va fi asigurată prin Planul Național de Dezvoltare Locală

Încep lucrările de reabilitare la Grădinița numărul 16 din Târgoviște! Proiectul, în valoare totală de peste 700 de mii de lei este finanțat prin Planul Național de Dezvoltare Locală. Primăria Târgoviște anunță că micuții care frecventează această grădiniță nu vor fi perturbați de la programul lor obișnuit. Totul va fi gata în aproximativ cinci luni.

Posted in Administratie, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

S-a întors iarna

S-a întors iarna la jumătatea lunii aprilie! ANM a emis avertizări de precipitaţii abundente, ninsori şi strat de zăpadă la munte, intensificări ale vântului. Marți, 18 aprilie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, a avut loc o videoconferință cu prefecții și șefii structurilor MAI din județele aflate sub avertizări meteorologice și hidrologice. În cadrul videoconferinței s-au evaluat …

Posted in Social, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

O nouă restaurare la Curtea Domnească din Târgoviște -Autoritățile județului lucrează și la realizarea unui proiect major ce vizează circuitul capitalelor!

Curtea Domnească din Târgoviște va intra într-o nouă mare restaurare! De ziua Internațională a Patrimoniului Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a dat vestea bună pentru dâmbovițeni. Proiectul în valoare de aproape 20 de milioane de lei, depus de Consiliul Județean Dâmbovița este ca și aprobat în condițiile întrunirii unui punctaj foarte bun. De asemenea, …

Posted in Administratie, Stiri | Tagged , , , , , | Leave a comment

Jandarmii montani la datorie de sărbători!

Mai mulți turiști aflați în dificultate în Masivul Montan Bucegi, au fost sprijiniți de jandarmii montani în aceste zile de sărbătoare. În anumite zone, turiștii au fost surprinși de condițiile meteorologice nefavorabile.

Posted in Stiri, Turism | Tagged , , , | Leave a comment

EXERCIȚIU NAȚIONAL PROCIV 2017 -Au sunat alarmele și în Dâmbovița!

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă desfășoară în această săptămână un amplu exercițiu, la nivel național, pentru testarea și verificarea unor echipamente din componența sistemului de înștiințare, avertizare și alarmare în situații de protecție civilă. Alarma a sunat astăzi (miercuri) și în județul Dâmbovița.

Posted in Eveniment, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

440 de urgențe în două zile!

Colici abdominale, biliare, stări de ebrietate și traumatisme sunt principalele cazuri care ajung la Unitatea de Primiri Urgențe în zile de sărbătoare. Pe lângă bolile cronice, afecțiunile cauzate de consumul exagerat de alimente și băuturi alcoolice, s-au prezentat și cazuri de depresie, anxietate și atacuri de panică. 3 copii s-au născut în primele două zile …

Posted in Sanatate, Stiri | Tagged , | Leave a comment

Strategia Generală privind Descentralizarea, adoptată de Guvern!

Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, Strategia Generală privind Descentralizarea. Conform documentului, autoritatile locale vor primi noi compentente delegate de la autoritatile centrale. Strategia vizeaza 7 domenii, respectiv Agricultură, Educație, Sănătate, Cultură, Mediu, Tineret și Sport și Turism.

Posted in Administratie, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

Primaria Târgoviste a premiat cuplurile de aur și veteranii de razboi

Tradiția continuă la Târgoviște. Administrația locală a premiat, din nou, cuplurile de aur și veteranii de război, în semn de respect și prețuire. De data aceasta Clubul Pensionarilor din microraionul VI a fost gazda acestui moment festiv.

Posted in Administratie, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

Evoluția infecțiilor respiratorii si a gripei

În a 13-a săptămână din acest an s-au înregistrat aproximativ 73 de mii de infecții acute ale căilor respiratorii și 668 de cazuri de gripă. Medicii continuă să recomande populației să respecte măsurile de igienă și să se prezinte la medic la primele semne de boală, evitânt autotratamentul.

Posted in Sanatate, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

Expoziție de creații hand made realizate de deținuți!

Sediul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” din Târgoviște a găzduit o expoziție de creații hand made realizate de deținuții din Penitenciarul Mărgineni. Aceasta este intitulată „Fantezie și culoare: made for Europe” și se încadrează în proiectul educațional dedicat Învierii Domnului, ca parte a programelor de reintegrare socială a persoanelor private de libertate.

Posted in Cultural, Stiri | Tagged , | Leave a comment

CONCURSUL ,,SANITARII PRICEPUȚI”, ETAPA NAȚIONALĂ -Județul Dâmbovița va fi reprezentat de un echipaj de la Școala Gimnazială “Coresi”!

Elevii de la Școala Gimnazială Coresi vor reprezenta județul Dâmbovița la faza Națională a Concursului “Sanitarii pricepuți”. Tinerii au reusit să se claseze pe locul I la etapa județeană ce a avut loc în perioada 27 martie- 11 aprilie. Competiția este una de traditie, aceasta se desfasoară de 55 de ani în școlile din România …

Posted in Educatie, Stiri | Tagged , , | Leave a comment

Administrația județeană, la zi aniversară -Se împlinesc 25 de ani de la înființarea Consiliului Județean Dâmbovița

Un sfert de veac de la înființarea Consiliului Județean Dâmbovița! Administrația județului transmite un mesaj cu prilejul aniversării marcată la data de 16 aprilie când se vor împlini exact 25 de ani de administrație județeană.

Posted in Administratie, Stiri | Tagged , , , | Leave a comment

PROIECTE INVESTIȚIONALE ÎN COMUNA MĂTĂSARU

Asfaltarea reprezintă o prioritate pentru adminstrația locală a comunei Mătăsaru. Un nou proiect care vizează asfaltarea a peste 4 km de drum a fost depus la Ministerul Dezvoltării Regionale. Tot aici au fost depuse proiecte ce vizează îmbunătățirea serviciilor medicale și a calității învățământului prin reabilitarea și modernizarea cabinetului medical din satul Tețcoiu , respectiv …

Posted in Administratie, Stiri | Leave a comment

PROGRAMUL SLUJBELOR PASCALE OFICIATE DE ÎPS PĂRINTE MITROPOLIT NIFON

Arhiepiscopia Târgoviște anunță programul Slujbelor Pascale ce vor fi oficiate de Înalpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, dar și sărbătoarea Izvorul Tămăduirii când, după săvârșirea Sfintei Liturghii la Mânăstirea Nucet, va avea loc sfințirea apei la “Fântâna de leac”.

Posted in Obiceiuri, Stiri | Leave a comment

„MANAGEMENTUL EMOȚIILOR NEGATIVE ÎN TULBURAREA POST-TRAUMATICĂ DE STRES”

Participare din Dâmbovița la conferința „Psihotrauma-Punți între teorii și aplicații practice” de la Brașov. Doctor psiholog Liliana Neagu împreună cu psiholog Mihaela Ghercă, în calitate de invitați de onoare, au desfășurat worshopul cu tematica „Managementul emoțiilor negative în tulburarea post-traumatică de stres”.

Posted in Educatie, Sanatate, Stiri | Leave a comment

LOTUL FEMININ DE MATEMATICĂ AL ROMÂNIEI, PREMIAT LA ZÜRICH – Elevele au obținut 4 medalii la aVI-a ediție a Olimpiadei Europene de Matematică pentru fete

Patru medalii pentru elevele românce, la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete. Lotul feminin de matematică al României și-a trecut în palmares trei medalii de argint și o medalie de bronz la a VI-a ediție a olimpiadei desfasurată în perioada 6-12 aprilie la Zürich.

Posted in Educatie, Stiri | Leave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*