ESTI NASCUT ÎN 1995? POTI DEVENI CEL MAI BUN TRADUCATOR AL U.E.

Subiecte: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,


     Daca esti nascut in 1995 si stapanesti o limba straina, ai sansa sa devi cel mai bun traducator al uniunii Europene. Aceasta pentru ca Directia Generala Traduceri a Comisiei Europene organizeaza un concurs de traduceri pentru scolile din Uniunea Europeana.

     Scolile care doresc sa participe trebuie sa se înscrie electronic pe site-ul ec.europa.eu, în perioada 1 septembrie – 20 octombrie. La finalizarea acestei perioade va avea loc o tragere la sorti, în vederea selectarii scolilor care vor participa la concurs din rândul celor care s-au înscris.Scolile astfel selectate vor trebui sa aleaga între 2 si 5 elevi si sa introduca în baza de date numele concurentilor si combinatiile de limbi alese de acestia, pâna cel târziu la data de 19 noiembrie.
     Scolile vor raspunde de organizarea evenimentului pe plan local. Este vorba despre toate detaliile practice, precum punerea la dispozitie a incintei si a personalului necesar pentru concurs, asigurarea bunei desfasurari a testului, în conditii echitabile si impartiale. Elevii care vor fi selectati vor primi un text in limba pe care au ales-o, care trebuie sa fie una dintre cele 23 de limbi oficiale ale Uniunii Europene, si apoi vor trebui sa-l traduca de preferat in limba materna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>