1 MAI ÎN SIGURANȚĂ! IATĂ RECOMANDĂRILE INSPECTORATULUI PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ DÂMBOVIȚA!

În lupta cu adversarul invizibil trebuie să fim o echipă! Avem nevoie de tine, respectă distanțarea socială, precum și măsurile de prevenire a incendiilor!
Știm cu toții că urmează Ziua Muncii, o sărbătoare cunoscută și pentru prepararea grătarelor în aer liber. Chiar dacă eram obișnuiți să sărbătorim în mijlocul naturii, anul acesta va trebui să petrecem timpul acasă, în familie.
? Prepararea hranei prin utilizarea focului deschis în gospodărie se face numai în locuri special amenajate, în condiţii şi la distanţe care să nu permită propagarea focului la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii sau la alte vecinătăţi. Astfel, în locul în care se face grătarul trebuie să fie amplasat un stingător de incendiu sau o găleată cu apă. Totodată, înainte de plecare, focul trebuie stins, iar cenușa trebuie acoperită cu pământ.
? De asemenea, copiii trebuie supravegheați în permanență, pentru a preveni jocul acestora cu focul.
? Nu uitați! Utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu și pe timp de vânt este interzisă.
ATENȚIE!
Țineți cont de faptul că nu în toate cazurile infectarea cu noul coronavirus (COVID-19) este vizibilă prin simptome specifice (tuse, febră, dificultăți în respirație). Virusul poate fi răspândit inclusiv de persoane aparent sănătoase, care nu au cunoștință de faptul că sunt purtători ai noului coronavirus.
Măsuri pentru a te proteja:
? Spală-te des pe mâini cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde, mai ales după ce ai fost într-un loc public sau după ce îți sufli nasul, tușești sau strănuți. (pentru a te șterge pe mâini folosește, de preferat, prosoape de hârtie).
? Dacă nu sunt disponibile apa și săpunul, utilizează un produs de dezinfectare a mâinilor. Acoperă cu lichidul toată suprafața mâinilor și freacă-ți mâinile până când se simt uscate.
? NU intra în contact direct cu membrii familiei, atunci când revii la domiciliu, înainte de igienizarea mâinilor.
? Dacă strănuți sau tușești acoperă-ți gura și nasul cu un șervețel de unică folosință, pe care ai grijă să îl arunci imediat la coșul de gunoi.
? Evită să îți atingi ochii, nasul și gura cu mâinile neigienizate.
? Distanțează-te de ceilalți în cazul în care COVID-19 se răspândește în propria comunitate. Acest lucru este cu atât mai important pentru persoanele care prezintă un risc mai mare de îmbolnăvire.
COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE ISU „BASARAB I” DÂMBOVIȚA