10 ELEVI POMPIERI AU DEPUS ASTĂZI JURĂMÂNTUL MILITAR LA ISU DÂMBOVIȚA

Ziua de astăzi, 29 mai 2020, reprezintă pentru cei 10 elevi ai Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldeşti, care își desfășoară stagiul de practică la Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Basarab I” Dâmbovița, un moment memorabil din viața lor – depunerea jurământului militar.
Într-un cadru restrâns, impus de condițiile de distanțare socială, la sediul ISU ”Basarab I” Dâmbovița cei 10 elevi pompieri au depus astăzi jurământul militar. În fața drapelului tricolor, după ce fiecare și-a rostit numele, au depus jurământul de credinţă faţă de ţară: ,,Jur credinţă patriei mele, România. Jur să-mi apăr ţara, chiar cu preţul vieţii. Jur să respect constituţia, legile ţării şi regulamentele militare. Aşa să-mi ajute Dumnezeu.”
După acest moment emoționant și solemn, inspectorul șef le-a transmis tinerilor elevi pompieri un scurt mesaj: ” Depunerea jurământului militar este un moment unic, emoţionant pentru fiecare militar și reprezintă un sentiment de mândrie, dar şi de asumare a unei mari responsabilităţi faţă de comunitate şi faţă de ţară. Din acest motiv, pe lângă cunoștințele profesionale și abilitățile practice pe care le dobândiți în școală, trebuie să aveți o conduită morală fără cusur în comunitate și în familie. Cu această ocazie, vă felicit și vă doresc o carieră cât mai lungă și plină de realizări. Mult succes în continuare!”
COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE