10 MORȚI ÎN INCENDIUL DE LA SECȚIA ATI A SPITALULUI JUDEȚEAN NEAMȚ! 8 ERAU PACIENȚI COVID INTUBAȚI!

Un incendiu izbucnit la Secția ATI, aflată la etajul al doilea al Spitalului Județean Neamț, a lăsat în urmă un bilanț tragic: zece decese! 8 dintre cei decedați erau pacienți infectați cu covid și care se aflau internați la secția de Terapie Intensivă, erau pacienți imobilizați.

Medicul de gardă care îi monitoriza și a încercat să-i salveze a suferit arsuri pe 80% din suprafața corpului.

Situația în județ este dramatică. În continuare sunt 7 pacienți în stare gravă și un cadru medical rănit. A fost activat Planul Roșu de Intervenție. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a susținut o conferință de presă la fața locului și a prezentat primele informații disponibile. 

Nu se cunosc la acest moment cauzele care au stat la baza producerii incendiului, unele date indicând suprasolicitarea sistemului de alimentare cu energie electrică.

Incendiul a fost violent, focul a izbucnit la ora 18.30 într-un salon, fumul din acesta ajungând în scurt timp în salonul vecin. Toți cei aflați în primul salon au decedat. Supraviețuitorii, răniții aflați în cel de-al doilea salon, sau fost transportați la spitalul din Lețcani unde a fost mobilizat personal medical suplimentar pentru o secție de terapie Intensivă amenajată special pentru ei.

Spitalul se află în subordinea Consiliului Județean Neamț (PSD). Nu mai puțin de 8 manageri au fost numiți în ultimul an la Spitalul Județean Neamț, scrie Libertatea! S-a deschis un dosar pentru ucidere din culpă! 

UP DATE: Imagini șocante de la fața locului! Sunt indicii că s-a produs și o explozie favorizată de tuburile cu oxigen.