107 CAZURI MEDICALE ȘI ZECI DE INCENDII, BILANȚUL ISU ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE!

BULETIN INFORMATIV

Acţiuni de intervenţie şi activităţi preventive ale ISU “Basarab I” Dâmboviţa în perioada Sărbătorilor Pascale

Acțiuni de intervenție

În perioada 30 aprilie – 03 mai 2021, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au intervenit la 32 evenimente: 13 incendii la gospodăriile populaţiei (locuinţe, anexe gospodăreşti, mijloace auto etc.), 2 incendii la vegetație uscată, 6 acţiuni pentru asigurare zonă, 5 acţiuni pentru asistenţă persoane, şi 6 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (două deblocări de ușă, 3 acțiuni pentru asigurare eveniment public cu aglomerare de persoane și o căutare de persoane rătăcite).

Echipajele SMURD din cadrul ISU ”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate şi au intervenit, în această perioadă, la 107 cazuri medicale.

În această perioadă, ISU ”Basarab I” Dâmbovița a executat misiuni pentru: transportul persoanelor suspectate/confirmate a fi infectate cu COVID-19 la unități spitalicești, în sprijinul DSP Dâmbovița în desfășurarea acțiunilor specifice, precum și acțiuni de decontaminare a personalului și tehnicii care a participat la misiunile de transport.

Activități preventive

În Noaptea de Înviere, în zona lăcașurilor de cult cu afluență mare de persoane au fost dislocate echipaje de pompieri, la Catedrala Mitropolitană din Târgoviște, Mănăstirea Viforâta și la Mănăstirea Dealu.

Subunitățile de intervenție au desfășurat, în localități din raioanele de bază, 19 activități de instruire cu cetățenii, privind măsurile sanitare și de distanțare social ce trebuie respectate pentru prevenirea infectării cu SARS-CoV-2.

Inspectorii de prevenire, premergător Sărbătorilor Pascale, au desfășurat verificări la lăcașurile de cult unde este preconizată participarea unui număr mare de credincioși, la spațiile de cazare din incinta ansamblurilor mănăstirești și la celelalte unități de cazare turistică din județ.

COMPARTIMENT

INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE