177 DE INTERVENȚII PENTRU ECHIPAJELE ISU DÂMBOVIȚA ÎN ULTIMELE ZILE

În perioada 03 aprilie – 09 aprilie 2023, echipajele de intervenţie din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa au acționat la 177 evenimente: 7 incendii (locuinţe, anexe gospodăreşti, vegetație uscată etc.), 5 acțiuni la accidente rutiere, 9 acțiuni pentru asistența persoanelor aflate în dificultate, 2 acțiuni pentru înlăturarea efectelor negative provocate de inundații, 13 acţiuni la alte situaţii de urgenţă (deblocări de ușă, salvări animale, asigurare zonă etc.) și 141 cazuri medicale.

Inspectorii de prevenire au executat 19 acțiuni de control și verificare pentru depistarea şi înlăturarea potenţialelor cauze de incendiu și 7 acțiuni de informare preventivă.

Echipajele din cadrul subunităților de intervenție au executat 88 misiuni de recunoaștere și informare preventivă în localități din raioanele de intervenție și 40 acțiuni de verificare la secțiile de ATI ale unităților spitalicești de pe raza județului Dâmbovița.

În acest sfârșit de săptămână (07-09.04.2023), în care s-au sărbătorit Floriile de către credincioșii ortodocși, iar cei catolici au aprins în casele lor lumina Învierii, peste 130 de pompieri dâmbovițeni s-au aflat, zilnic, la datorie pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor. De asemenea, echipajele de pompieri au fost prezente în Noaptea de Înviere în locațiile identificate cu un număr mare de participanți, pe întreaga perioadă a desfășurării slujbelor religioase.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.