185 DE SANCȚIUNI APLICATE DE POLIȚIȘTII DÂMBOVIȚENI ÎNTR-O SINGURĂ ZI

Rezultatele activităților desfășurate de polițiștii dâmbovițeni pe raza județului

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost prezenți la datorie și au continuat misiunile circumscrise ordinii și liniștii publice, dar și pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii de la rutieră, ordine publică, investigații criminale, investigarea criminalității economice, în colaborare cu celelalte structuri cu atribuții în domeniu, au fost în teren, fiind organizate 6 acțiuni punctuale.

Totodată, pe raza județului Dâmbovița, au fost organizate 17 filtre, fiind oprite pentru control 275 de autovehicule, legitimate 357 de persoane și testați 122 de șoferi pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 185 de sancțiuni contravenționale, 23 fiind pentru nerespectarea Legii nr. 61/1991 și 148 pentru încălcarea normelor privind circulația pe drumurile publice, conform O.U.G. 195/2002.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au retras 9 certificate de înmatriculare și au reținut 11 permise de conducere.

Eveniment rutier produs în municipiul Moreni

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la producerea unui accident rutier.

Din verificările efectuate, polițiștii au stabilit că un bărbat de 52 de ani, din județul Călărași, în timp ce ar fi condus o autoutilitară pe strada Târgoviștei, în Moreni, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și ar fi intrat într-un gard.

În urma evenimentului nu au rezultat persoane rănite.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând o alcoolemie cu o valoare de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de cnducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

Mandate de executare a unei pedepse privative de libertate, puse în aplicare de polițiști

La data de 10 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru au pus în aplicare un mandat de executare a unei pedepse privative de libertate, emis de Judecătoria Găești, pe numele unui bărbat de 48 de ani, din comuna Gura Șuții.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse de patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, violare de domiciliu, neexecutarea sancțiunilor penale și șantaj.

Totodată, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au pus în aplicare un alt mandat emis de Judecătoria Găești, pe numele unui bărbat de 34 de ani, din comuna Petrești.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse de un an și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

De asemenea, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Titu au pus în aplicare un alt mandat emis de Judecătoria Târnăveni, pe numele unui bărbat de 53 de ani, din municipiul Târnăveni.

Acesta a fost condamnat la executarea unei pedepse de un an și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia și uciderea din culpă.

Cei trei bărbați au fost depuși la Penitenciarul Mărgineni.