2, 72 – RATA DE INCIDENȚĂ A PANDEMIEI COVID ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA! AUTORITĂȚILE FAC FRONT COMUN!

Instituțiile MAI din județul Dâmbovița (polițiști, jandarmi, pompieri) au desfășurat astăzi o acțiune în Municipiul Târgoviște pentru informarea cetățenilor cu privire la importanța respectării regulilor și măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

În ultimele zile au fost înregistrate cifre îngrijorătoare ale persoanelor confirmate cu virusul SARS-CoV-2, astfel că rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile în județul Dâmbovița este de 2,72 cazuri/1000 locuitori.

Conform ultimei informări a Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile a fost depășită astfel:

  • peste 5 cazuri/1000 locuitori în 2 unități administrativ-teritoriale,

  • peste 4 cazuri/1000 locuitori în 6 unități administrativ-teritoriale

  • peste 3 cazuri/1000 locuitori în 17 unități administrativ-teritoriale

  • peste 1,5 cazuri/1000 locuitori în 34 unități administrativ-teritoriale

Pentru toate aceste unități administrativ-teritoriale sunt prevăzute măsuri specifice în conformitate cu HG nr. 856/2020.

Acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus (COVID-19) vor continua, forțele de ordine fiind permanent la datorie, pentru siguranța cetățenilor. 

Reiterăm apelul nostru atât către cetățeni, dar mai ales către conducătorii tuturor instituțiilor publice, să acorde o atenție sporită măsurilor ce se impun în astfel de situații. Statistica ne arată că astăzi cele mai multe focare se dezvoltă în instituțiile publice! Dubla activitate a conducătorilor acestor instituții de reprezentanți ai statului și de angajatori îi obligă la o dublă responsabilitate!

Menținerea acestui ritm de transmitere comunitară a noului coronavirus ne va conduce către inevitabila măsură de carantină zonală a unor localități.

Nimeni nu dorește o asemenea măsură!

Populația, greu încercată de aceste măsuri de restricție, nu trebuie să ajungă în ipstaza de a trece prin măsuri și mai restrictive!

Din acest moment, considerăm că lipsa de implicare a oricărui factor potențial responsabil din administrația teritorială și locală este un gest culpabil și nu vom ezita în a cere organelor de control sancționarea inacțiunilor din zona măsurilor de protecție, așa cum sunt stabilite ele prin actele normative.

Printr-un efort comun, autorități-populație, putem trece prin această criză sanitară!