23 APRILIE ESTE ZIUA BIBLIOTECARULUI DIN ROMÂNIA! IATĂ MESAJUL TRANSMIS DE BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ „ION HELIADE RĂDULESCU” DÂMBOVIȚA

   Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor este organizată de UNESCO în scopul promovării lecturii, publicării și a drepturilor de autor, prima manifestare de acest fel desfășurându-se în anul 1995.
Data de 23 aprilie nu a fost aleasă întâmplător, această zi marcând dispariția a doi titani ai literaturii universale, William Shakespeare și Miguel de Cervantes. Și pentru că lectura nu poate fi concepută fără bibliotecă, ziua de 23 aprilie a fost declarată „Ziua Bibliotecarului din România”. Astfel că, în țara noastră, începând cu anul 2005, pe data de 23 aprilie se sărbătorește și Ziua Bibliotecarului, concomitent cu Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autor.


Mesajul transmis cu ocazia acestei zile de prof. univ. dr. Agnes Erich, managerul Bibliotecii Județene „I. H. Rădulescu” Dâmbovița:

„Dacă ar fi să caracterizăm într-un singur cuvânt BIBLIOTECARUL, acela ar fi MODESTIA. Trăind în spatele cărților a deprins arta de a ști să știe, dar nu pentru el, ci pentru ceilalți.
Chiar dacă nu vom putea sărbători această zi la fel ca în alți ani, alături de cei mai dragi colaboratori ai noștri, gândurile ni se îndreaptă spre momentul în care ne vom putea redeschide larg porțile ca să ne reprimim cititorii ACASĂ. Până la momentul acela, care sperăm să nu fie prea îndepărtat, ne pregătim să vă facem reîntoarcerea cât mai agreabilă.
La mulți ani, dragi bibliotecari din România! „