25 OCTOMBRIE, ZIUA ARMATEI ROMÂNE, SĂRBĂTORITĂ DE GARNIZOANA TÂRGOVIȘTE

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a participat astăzi, 25 octombrie a.c., la manifestările dedicate Zilei Armatei Române, desfășurate în incinta Batalionului 114 Tancuri „Petru Cercel”.

Festivitatea a debutat cu intonarea imnului de stat și a continuat cu oficierea serviciului religios, alocuțiuni din partea autorităților, precum și acordarea de plachete și diplome.

Președintele CJD, Corneliu Ștefan:

Când spunem 25 octombrie, spunem onoare, spunem mândrie și devotament.

Astăzi, vă adresez dumneavoastră, tuturor celor care activați în structurile Ministerului Apărării Naționale, cele mai calde felicitări și mult succes în activitate! Acelaşi mesaj îl îndrept şi către cadrele militare în rezervă şi în retragere, împreună cu un sincer omagiu distinşilor veterani de război, pentru faptele lor de vitejie pentru apărarea pamântului strămoșesc, și sacrificiul suprem făcut în slujba țării.

Acum 77 de ani, ostaşii români au reuşit eliberarea ultimei brazde de pământ românesc de sub ocupaţie străină. Atunci, soldaţii români au dat dovadă de cel mai nobil sentiment – iubirea de patrie şi au demonstrat aceasta prin curajul și sacrificiul cu care s-au aruncat în lupta cu inamicul.

Vă îndemn pe toți, să îi învățăm pe copiii și nepoții noștri ce înseamnă spiritul de sacrificiu, să le vorbim despre cei care, sub deviza „Pe aici nu se trece!”, au apărat cu propriile vieți acest pământ binecuvântat. Să îi ajutăm să înțeleagă ce înseamnă iubirea de țară și repectul pentru istorie!

Armata Română este unul dintre simbolurile naționale cu rădăcini adânci în inimile românilor, forțele militare ale țării noastre bucurându-se, din generație în generație, de respectul pe care profesionalismul, dăruirea, puterea de sacrificiu și realizările îl sădesc și îl consolidează în cugetul celor care își caută un punct de echilibru, un reper și un deziderat pentru construcția României.

Astăzi, mai mult ca oricând trebuie să dăm cu toții dovadă de responsabilitate, să arătăm căne pasă de noi și cei dragi nouă! Pandemia COVID-19 nu reprezintă una dintre provocările care țin de securitatea militarizată, dar am putut vedea cu toții rolul armatei în momentele dure ale acestei provocări mondiale.

Ca și în cazul dezastrelor naturale, forţele armate au devenit un pilon de susținere și în cazul acestei provocări nemiloase, cauzată de virusul SARS-CoV-2.

Încă de la începutul acestei pandemii, forțele armate au sprijinit autoritățile locale și centrale, atât prin expertiza calificată a medicilor militari, cât și prin sprijinul acordat la instalarea unităților de triaj epidemiologic sau a montării de spitale multirol.

Pentru toate aceste eforturi, vă mulțumim și ne înclinăm cu respect!

În numele Consiliului Județean Dâmbovița, vă mulțumesc, dragi militari, pentru tot ceea ce faceți pentru securitatea fiecărui cetățean al României!

La mulţi ani Armatei României! La mulți ani, militari români!”

La eveniment au mai fost prezenți: vicepreședinții CJD Luciana Cristea și Antonel Jîjîie, secretarul județului, Dănuț Nicolae Popa Stănescu, administratorul public al județului, Cristian Avanu, primarul Municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, viceprimarul Municipiului Târgoviște, Monica Ilie, prefectul județului, Aurelian Popa, reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Arhiepiscopiei Târgoviște, Inspectoratului de Jandarmi Dâmboviţa, Inspectoratului pentru Situații de Urgență Basarab I, veterani de război, numeroase cadre militare.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița