28-30 OCTOMBRIE, TÂRGUL „100 DE TRADIȚII ROMÂNEȘTI” – ÎN CURTEA MUZEULUI NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN

Târgul 100 de Tradiții Românești

Asociaţia Kogaion 115 vă invită în perioada 28 – 30 octombrie 2022 la târgul “100 de Tradiții Românești”, organizat în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, Str. Monetăriei, Nr. 3. Intrarea este liberă.

Meșteșugarii veniţi la acest eveniment expun ii de Breaza dar și ii de prin lăzile de zestre ale bunicilor, recondiționate cu multă migală și pricepere, fote, vâlnice, scoarțe, ceramică de Horezu, icoane, pristolnice, obiecte din lemn crestat pentru gospodărie și mic mobilier, zgărdane, vase din alamă, chimire și cojoace. Artizani talentați sunt prezenți cu păpuși reprezentând personaje din poveștile românești, vestimentație și jucării din lână, decorațiuni din lavandă și din lut lucrate manual, bijuterii unicat, creme și uleiuri fabricate doar din ingrediente naturale.

Pentru a avea cămări îmbelșugate vizitatorii pot târgui dintr-o ofertă gastronomică deosebit de variată: cârnați țărănești și afumături din carne de porc sau de oaie, cașuri și cașcavale, zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă, plăcinte și sarailii, miere cu nucă și cătină, diverse amestecuri apicole pentru imunitate, țuică și palincă de gutui, sucuri de aronia și de mere, fructe şi legume proaspăt culese, dovleci bine copți, foarte căutați in aceste zile de toamnă.

Anticarii expun obiecte foarte vechi, aparţinând vieţii de la ţară: porți monumentale sculptate de peste o sută de ani, dulăpioare, copăiţe, costume populare din toate zonele etnografice ale ţării, unelte pentru ţesut sau pentru lucrat pământul.

Nu va lipsi nici ospăţul caracteristic fiecărui târg, cu pastramă de berbecuț la grătar, supă cremă de dovleac, sarmale, fasole cu ciolan și bulz ciobănesc. La ceaun vor fi pregătite ciorba de potroace și gulașul de vițel. Mustul proaspăt stors de căpșunică va face deliciul tuturor doritorilor.

Program târg: zilnic între orele 10.00 și 19.00

Organizator eveniment:
Asociaţia Kogaion 115
Ligia Marica – Director de marketing
Mobil: 0722 274 803;

e-mail: ligia_marica@yahoo.com