299 DE ELEVI DIN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA NU S-AU PREZENTAT LA EVALUAREA NAȚIONALĂ!

Peste 3900 de absolvenți ai clasei a VIII-a au participat la prima probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020)
Astăzi, 15 iunie, s-a desfășurat prima probă scrisă a Evaluării Naționale pentru aproximativ 4245 de absolvenți ai clasei a VIII-a în județul Dâmbovița.
La proba scrisă de Limbă și literatură română au fost prezenți 3946 de candidați, iar 299 nu s-au prezentat la examen. Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis. Totuși, la nivelul județului se va desfășura și etapa specială a examenului în data de 29 iunie, doi elevi aflându-se în acest moment în izolare. Nu au fost eliminați elevi pentru tentativă de fraudă. Subiectul și baremul de corectare pentru proba de Limba și literatura română vor fi publicate de către Centrul Național de Politici și Evaluare în Educație, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00. Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie (Matematică). Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14.00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16.00-19.00) și 23 iunie(în intervalul orar 8.00-12.00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun /transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarație-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.

SURSA: INSPECTORATUL ȘCOLAR JUDEȚEAN DÂMBOVIȚA