4 000 DE LEI, AMENDA PENTRU FIRMELE CARE NU VERIFICĂ CERTIFICATELE VERZI ALE CLIENȚILOR

Misiunile jandarmilor argeșeni în acest sfârșit de săptămână

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai multe acțiuni punctuale, atât independent, cât și în colaborare cu Poliția, în cadrul cărora au acționat pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru această perioadă precum și prevenirea și combaterea altor fapte de natură contravențională sau penală.

Astfel, în ultimele 72 de ore au fost constatate mai multe abateri de la prevederile Legii 55/2020, dar și de la alte acte normative, pentru care au fost aplicate un număr de 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 29.200 lei.

În ziua de 08 ianuarie, a.c., jandarmii argeșeni au depistat mai multe societăți comerciale, pe raza municipiului Pitești și Câmpulung, ai căror angajați nu au verificat certificatele verzi ale clienților, fapt pentru care administratorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 4000 de lei. Mai mult, administratorul unei societăți comerciale din municipiul Câmpulung a fost sancționat cu amendă în valoare de 5000 de lei pentru faptul că a permis clienților să fumeze în interior.

O situație deosebită au întâlnit jandarmii câmpulungeni, atunci când pe timpul verificărilor, doi bărbați care se aflau pe terasa unui restaurant nu au prezentat certificatele verzi. Cei doi bărbați au refuzat să se legitimeze și au adresat injurii jandarmilor care efectuau verificări. În plus, unul dintre bărbați a încercat să împiedice exercitarea atribuțiilor de către jandarmi. În final, nota de plată pentru cei doi bărbați a fost de 5000 de lei.

În ziua de 09 ianuarie, a.c., jandarmii argeșeni au depistat, pe raza municipiului Câmpulung, un bărbat care trebuia să se afle în carantină ca urmare a sosirii acestuia pe teritoriul României. În această situație, jandarmii au aplicat bărbatului o sancțiune în valoare de 1000 de lei, iar situația a fost comunicată D.S.P. Argeș pentru dispunerea măsurilor suplimentare.

Acest gen de acțiuni se vor desfășura în perioada următoare în toate localitățile județului, atât independent cât și în cooperare cu alte structuri.