41 DE CAZURI DE COVID -19 CONFIRMATE LA RĂCARI

     Noapte grea pentru bătrânii de la Centrul Medico-Social din orașul Răcari, pentru familiile acestora care au așteptat fără să aibă prea multe date rezultatele testărilor făcute, dar și pentru angajații din sistemul medical, echipe ale Direcției de Sănătate Publică Dâmbovița, ale Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și ale Smurd care au intervenit în ceea ce se poate numi acum focarul de coronavirus din Răcari. Rezultatele testelor făcute au confirmat infecția cu Covid -19 la un număr de 41 de persoane, dintre care 39 sunt vârstnici internați în centru. Cum s-a ajuns la situația aceasta explică, pe scurt, primarul Orașului Răcari Marius Caravețeanu într-un mesaj postat pe pagina de FB:

Pe scurt: un cetățean solicită Ambulanta vineri seara, 10.04, din cauza stării de sănătate (febră, frisoane)! Este preluat și examinat la spitalul judetean! Este testat ptr gripa, rezultat negativ! Testat pentru Covid – rezultat in așteptare! Recomandat tratament și externat in aceeași seara ameliorat! Sâmbătă, duminica starea generală buna! Duminica 12.04, seara, este preluat de Ambulantă in urma finalizării testării ptr Covid – 19 fiind declarat pozitiv! Internat la spitalul de boli infecțioase Targoviste! Sotia lucrează in centrul Medico social și a fost prezentă la post pana in data de 09.04 fără simptome, fără vagă bănuială ca ar putea avea probleme de sănătate! Izolarea in centru s-a realizat in data de 11.04 in conformitate cu Ordonanta Militară 8/10.04! In acest moment persoanele testate pozitiv sunt preluate și internate la spitalul de boli infecțioase Targoviste! Mâine vor fi testați toți colegii aflați in izolare la domiciliu!”

Mai multe informații ne vor oferi în cursul acestei zile instituțiile cu atribuții în aceste cazuri prin Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică Dâmbovița, care este vocea unică în astfel de situații. Sunt foarte multe speculații și declarații în spațiul public referitoare la situația de la Răcari, însă pentru corecta informare a opiniei publice vom publica datele confirmate de autorități.