A FOST TÂRNOSITĂ BISERICA PAROHIEI ILFOVENI DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Numeroși credincioși din satul Ilfoveni, dar și din comuna Nucet, ori din localitățile învecinate au venit, luni, 8 noiembrie 2021, pentru a lua parte la ceremonia de târnosire a bisericii Parohiei Ilfoveni, cu hramul „Pogorârea Duhului Sfânt” .

Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost săvârșite de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, Părintele Protopop al Protoieriei Târgoviște Sud, precum și preoți de la parohiile din jur.

Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, a dat citire „Actului de sfințire”, apoi, Părintele Protopop Marius Stan a ținut un cuvânt de bun venit, după care Pc. Pr. Paroh Adrian Popa a rostit un cuvânt de mulțumire către Chiariarhul nostru, dar și pentru toți cei implicați în ridicarea bisericii parohiei.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa a subliniat că această biserică este o nouă poartă a lui Dumnezeu, încă o fereastră către cer, o altă cale către cele de sus, ce exprimă în mod autentic raportul dintre vremelnicie și veșnicie. Ea sintetizează acele valori care dau identitate neamului nostru și care ne-au susținut biruința în istorie asupra tuturor vicisitudinilor, provocărilor și încercărilor, căci ele sunt fundamentate pe puterea Celui ce a învins păcatul, răul și moartea, Domnul Cel Înviat.

Mitropolitul Nifon îndemnat la respect și la ascultare față de sfaturile medicilor, mai ales acum în vremuri tulburi de pandemie, pentru că și ei, asemenea preoților slujesc ființa umană și contribuie la mai binele lumii noastre, având o vocație specială în acest sens de la Dumnezeu.

Înaltul Ierarh i-a acordat rangul de „iconom stavrofor” preotului paroh Adrian Popa și a oferit „Actul de recunoștință” unor persoane sau instituții implicate în construirea acestei biserici, dintre care amintim numai pe: domnul economist dr. Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, doamna Luisa Bărboiu, Primarul Comunei Cazaci, Consiliul parohial Ilfoveni, Consiliul parohial Cazaci, domnul pictor Cătălin Palamariu și doamna Gabriela Stan, soția fostului deputat Ion Stan.

Alături de numeroșii credincioși prezenți, au luat parte, la acest eveniment spiritual al Eparhiei noastre, oficialități locale, județene și naționale, precum: domnul economist dr. Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, domnul Senator Titus Corlățean, doamna Deputat Carmen Holban, domnul Deputat Radu Popa, domnul Deputat Ionuț Vulpescu, domnul Deputat Marian Țachianu și doamna Primar Luisa Bărboiu.

Reamintim că lucrările de construire, amenajare şi înfrumuseţare la această biserică au fost realizate între anii 2010-2021, și s-au datorat inițiativei și sprijinului Înaltpreasfinţiei Sale, precum şi jertfelniciei Preotului paroh Adrian Popa. Au fost utilizate fonduri provenind de la Arhiepiscopia Târgoviştei, Secretariatul de Stat pentru Culte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa și Consiliul Local al Comunei Nucet, prin intermediul doamnei Primar Luisa Bărboiu, la care s-a adăugat contribuţia credincioșilor parohiei.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI