A FOST TÂRNOSITĂ NOUA BISERICĂ DIN ORAȘUL FIENI-CARTIERUL BEREVOIEȘTI

Foarte mulți credincioși din orașul Fieni și din localitățile învecinate au luat parte duminică, 11 decembrie 2022, la slujba de târnosire a noii biserici din cartierul Berevoiești al orașului Fieni, cu hramurile „Sf. Împărați Constantin și Elena” și „Acoperământul Maicii Domnului”, ce a fost oficiată, ca de altfel și Sfânta Liturghie, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon.

Din sobor au făcut parte: Părintele Vicar Eparhial, Părintele Secretar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, precum și clerici din orașul Fieni.

Pr. dr. Ionuț Adrian Ghibanu, Vicar eparhial, a dat citire „Actului de sfințire” al sfântului locaș, iar Pr. Iulian Rainea, Protopop al Protoieriei Pucioasa, a adresat un cuvânt de bun venit Înaltpreasfinției Sale. Pr. Mihail Coman, slujitorul noii biserici, a mulțumit public Înaltului Ierarh și tuturor celor ce s-au implicat în susținerea lucrărilor de edificare a noului locaș de cult.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon a evidențiat, în cuvântul său, rolul deosebit de important al bisericii, ca locaș de cult, pentru viața spirituală, culturală și socială a fiecărei comunități, ca simbol al credinței și mărturie a valorilor fundamentale ce stau la temelia civilizației creștine, europene și românești. Spațiul sacru al bisericii înnobilează, înnoiește și aduce binecuvântarea lui Dumnezeu, fiind cel mai important fundament al existenței neamului nostru în istorie, reper valoric esențial, precum și semnul intensității vieții spirituale dintr-un anumit loc și spațiu.

Chiriarhul nostru a acordat rangul de „iconom stavrofor” Pr. paroh Mihail Coman și „Diploma mitropolitană de recunoștință” domnilor Corneliu Ștefan, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița și Iulian Tătulescu, Primarul orașului Fieni.

La acest important eveniment duhovnicesc al Eparhiei noastre au participat oficialități locale, județene și naționale ce au dorit să fie alături de numeroșii credincioși prezenți, în manifestarea publică a credinței și a bucuriei lor spirituale.

Reamintim că lucrările de construcție la acest nou locaș de cult s-au desfășurat între anii 2008-2022, cu sprijinul financiar al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Consiliului Local al orașului Fieni, Consiliului Județean Dâmbovița, al enoriașilor parohiei și cu implicarea membrilor Consiliului Parohial.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI