A ÎNCEPUT DISTRIBUIREA MĂȘTILOR ÎN ORAȘUL RĂCARI! LOCALITATEA ARE CEL MAI MARE NUMĂR DE CAZURI CONFIRMATE CU COVID -19, 65!

 

   Locuitorii orașului Răcari primesc gratuit din partea Primăriei măști reutilizabile pentru a se proteja de virusul Covid -19. Orașul a devenit localitatea cu cel mai mare număr de infectați după ce mai multe persoane internate sau angajate la centrul de vârstnici din localitate au fost depistate cu acest virus. Operațiunea „Măști pentru Populație” se desfășoară în perioada 28-30 aprilie, după cum a precizat într-un anunț pe FB, primarul orașului Răcari, Marius Caravețeanu.

 

„Hristos a înviat!

Info Covid-19 – 28.05.2020

PRIMUL REZULTAT NEGATIV IN URMA TESTĂRII DUPĂ INTERNAREA IN SPITAL! UN PACIENT CU NUME DE COD „Nae”!

A inceput distribuirea mastilor catre populatie!

Total cazuri diagnosticate pozitiv: 65

Din care:
– Beneficiari ai CRPV Răcari – 33 (asimptomatici)
– Personal CRPV Răcari 26 (23 asimptomatici)
– Persoane din afară CRPV 6 (asimptomatici).
Toate persoanele diagnosticate pozitiv sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Târgovişte şi Spitalul Pucioasa.
Astazi, s-a schimbat tura in cadrul CRPV Răcari. Sunt 15 beneficiari, 9 colegi diagnosticaţi negativ.

Vineri 24 Aprilie au fost retestati toti beneficiarii din centru si personalul aflat la datorie, in tura! Rezultat NEGATIV!
In urma retestarii colegilor aflati in izolare la domiciliu, rezultatul initial fiind negativ(!!!), au rezultat 7 persoane pozitive!(!!!) Cinci coelgi si doi beneficiari!
S-a inregistrat un deces la Spitalul de Boli Infectioase Targoviste, o beneficiara in varsta de de 83 de ani, diagnostic AVC, afectiuni cardiopatie ischemica, bronsita cronica!
S-a inregistrat un deces in Ghimpati, sotul unei colege, diagnostic AVC, ciroza hepatica, infarct miocardic recent, insuficienta cardiorespiratorie, edem pulmonar acut; s-a testat pentru Covid 19! Rezultat NEGATIV!
Repartizarea pe cartiere:
– Ghergani 36.
– Ghimpaţi 7.
– Colacu 5.
– Bălăneşti 2.
– Răcari 11.
– Mavrodin 2.
– Butimanu 1.
-Potlogi 1.

APEL CATRE AUTORITATILE NATIONALE: MODIFICATI LEGISLATIA ASTFEL INCAT SA POATĂ FI TESTATI TOTI CONTACTII PERSOANELOR POZITIVE!
DOMNULE MINISTRU, DĂ UN ORDIN, DĂ CEVA!

“Pentru cei ce ne-au făcut
Dă un ordin, dă ceva
Să-i mai poţi întârzia
Să o ia de la început.”AP.

ÎN PERIOADA 28-30 APRILIE SE VOR DISTRIBUI MĂȘTI PENTRU TOATA POPULATIA ORASULUI.

RĂMÂNEȚI IN CASA, PROTEJATI-VĂ, RESPECTATI DISTANTAREA SOCIALĂ!

DOAMNE AJUTĂ!”