A VENIT DIN GERMANIA ȘI S-A DUS DIRECT ACASĂ, EVITÂND CARANTINA! DOSAR PENAL PENTRU O FEMEIE DIN COMUNA DĂRMĂNEȘTI!

O femeie din comuna Dărmănești a crezut că poate să scape de carantina instituționalizată la întoarcerea în țară din Germania, una dintre țările incluse în zona roșie de risc. Dâmbovițeanca a călătorit ca pasager într-un ansamblu de vechicule, iar la intrarea în județ s-a dus direct acasă. Oamenii legii au identificat-o rapid și au condus-o la centrul de carantină. În plus, femeia s-a ales cu dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În prezent, în județul Dâmbovița sunt 211 persoane pentru care s-a stabilit carantina instituționalizată. Redăm în cele ce urmează buletinul de presă referitor la evoluția cazurilor Covid -19 în județ:

În cursul zilei de ieri, la nivelul județului Dâmbovița, au fost constituite 118 patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 42 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița, care au acționat pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Alături de polițiști și jandarmi, au acționat și 51 de militari din cadrul M.Ap.N și 121 de politiști locali.
De asemenea, în cadrul acțiunilor, au fost desfășurate misiuni pentru introducerea în carantina a 12 de persoane sosite din zone de risc. Totodată, au fost efectuate 387 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu.
De asemenea, au fost efectuate controale la 32 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale în vigoare.
A fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevazută de art. 352 din Codul Penal, după ce o femeie din comuna Dărmănești, în calitate de pasager într-un ansamblu de vehicule rutier, ar fi pătruns în țară, din Germania, și s-ar fi deplasat la adresa de domiciliu. Cea în cauză a fost introdusă în carantină pentru 14 zile.
În continuare, dispozitivul de ordine și siguranță publică va acționa pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului Coronavirus (COVID-19), dar și pentru a preveni și combate ilegalitățile de orice fel.
Astăzi, 13.05.2020, conform situației DSP Dâmbovița:
– se află în izolare la domiciliu: 195 persoane asimptomatice
– se află în carantină instituționalizată: 211 persoane
– persoane confirmate cu COVID-19, în total: 156 persoane
– persoane vindecate : 59
– persoane decedate de la debutul pandemiei: 11.
În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (26 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (4 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, reprezentanți ai DSP Dâmbovița au executat 5 misiuni specifice privind recoltarea și transportul probelor recoltate precum și desfășurarea anchetelor epidemiologice.

SURSA: CENTRUL JUDEȚENEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ DÂMBOVIȚA