ABSOLVENȚII PROMOȚEI 2022 AI FACULTĂȚII DE TEOLOGIE DIN TÂRGOVIȘTE AU DEPUS JURĂMÂNTUL DE CREDINȚĂ

Sub coordonarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, miercuri, 6 iulie 2022, s-a desfășurat, la Catedrala din Târgoviște, ceremonia depunerii jurământului de credință de către absolvenții Facultăți de Teologie și Științele Educației a Universității „Valahia” din Târgoviște, promoția 2022, licență și masterat.

La eveniment, au luat parte membri ai familiilor studenților, profesorii facultății, Părinții Consilieri de la Centrul Eparhial, precum și slujitorii Catedralei.

După săvârșirea slujbei Te Deum-ului, în cuvântul său, Mitropolitul Nifon a evidențiat solemnitatea și bucuria momentului, arătând că depunerea jurământului este un act de credință și de mărturisire, iar, toți absolvenții facultății trebuie să devină, cu deplină fidelitate, trăitori și mărturisitori ai Evangheliei lui Hristos în lumea contemporană, vestitori de bucurie, de lumină și de speranță.

Acolo unde fiecare  absolvent va merge, la parohie, la catedră sau altundeva, trebuie să facă evidentă prezența lui Dumnezeu, să împărtășească cunoașterea învățăturii de credință și să contribuie la zidirea civilizației creștine.

 

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI