Acțiune a polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Găești

La data de 17 martie a.c., în intervalul orar 14:00-22:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești, în colaborare cu efective de la secțiile de poliție rurală din subordine, au desfășurat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Astfel, pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 94 de sancțiuni contravenționale, 84 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumul public.

De asemenea, ca măsură complementară, polițiștii au retras 3 certificate de înmatriculare și au reținut 2 permise de conducere.

Exemple:

În după-amiaza zilei de ieri, 17 martie, polițiștii de la Formațiunea Rutieră Găești au oprit pentru control, pe drumul județean 702A, în localitatea Valea Caselor, un autoturism condus de un bărbat din Valea Mare.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, fiind indicat un rezultat cu o valoare de 0,30 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.485 de lei, fiind dispusă și măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

Totodată, la data de 17 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 9 Poliție Rurală Mătăsaru în timp ce se aflau pe drumul județean 721A, în localitatea Burduca, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 43 de ani, din Dragodana.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta avea suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Acțiune a polițiștilor din Fieni

La data de 17 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Fieni și cei de la Secția nr. 7 Poliție Rurală Fieni au organizat o acțiune pentru combaterea infracțiunilor contra siguranței circulației pe drumurile publice, a celor contra persoanei și a celor contra patrimoniului.

Astfel, în cadrul acțiunii, polițiștii au depistat, în comuna Moroeni, un bărbat de 33 de ani, în timp ce ar fi transportat cu o autoutilitară material lemnos, respectiv 1.500 de kilograme de cetină, pentru care nu deținea documente legale de proveniență.

Persoana respectivă a fost sancționată contravențional cu amendă, în valoare de 10.000 de lei, iar materialul lemnos a fost indisponibilizat.

Surprinși la volan, deși ar fi consumat alcool

La data de 17 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari, în timp ce se aflau pe drumul național 71, în orașul Răcari, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat de 59 de ani, din municipiul București.

Conducătorul auto, în urma testării efectuate cu aparatul etilotest, a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea unor probe biologice.

De asemenea, un alt șofer de 55 de ani, din Târgoviște, a fost depistat de polițiști în timp ce ar fi condus un autoturism, pe drumul județean 711A, în satul Colacu, deși ar fi consumat alcool.

În urma testării efectuate în acest sens, a fost indicat un rezultat cu o valoare de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la o unitate medicală pentru recoltarea unor probe biologice.

În cauză, în ambele situații, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.