ACȚIUNE DE AMPLOARE DESFĂȘURATĂ DE POLIȚIȘTII DE LA RUTIERĂ DIN DÂMBOVIȚA, SUB COORDONAREA DIRECȚIEI RUTIERE ȘI CU SPRIJINUL POLIȚIȘTILOR RUTIERI DIN CADRUL I.P.J. ARGEȘ, I.P.J GIURGIU, I.P.J ILFOV ȘI I.P.J. PRAHOVA

PESTE 500 DE SANCȚIUNI CONTRAVENȚIONALE APLICATE DE POLIȚIȘTII RUTIERI

La data de 4 august a.c., în intervalul orar 16:00-20:00, polițiștii rutieri din cadrul Servicul Rutier Dâmbovița, polițiștii de la formațiunile de profil din teritoriu și cei de la ordine publică cu atribuții pe linie rutieră au executat o acţiune, în sistem integrat, pe principalele artere rutiere cu risc ridicat de accidente de pe raza județului, pentru prevenirea accidentelor de circulație și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Astfel, polițiștii au aplicat în doar 4 ore, 513 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 130.000 lei, și au constatat 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 27 de permise de conducere şi au retras 9 certificate de înmatriculare.

Din totalul permiselor de conducere reținute, 19 au fost pentru depășirea cu peste 50 km/h a limitei legale de viteză și 7 pentru efectuarea neregulamentară a manevrei de depășire.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost sprijiniți în cadrul acțiunii de efective de la la rutieră din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Argeș, Giurgiu, Ilfov și Prahova, acțiunea fiind coordonată de Direcția Rutieră.