ACȚIUNE RUTIERĂ DE TIP BLITZ PE RAZA JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA

La data de 4 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, împreună cu polițiști de la ordine publică, au organizat o acțiune de tip Blitz pe raza județului Dâmbovița, care a avut ca scop creșterea gradului de siguranță în rândul cetățenilor și a participanților la traficul rutier.

În urma verificărilor efectuate, pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 197 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 62.760 lei.

Dintre acestea, 184 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea normelor rutiere, conform O.U.G. 195/2002/R, respectiv: 48 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 14 pentru abateri constatate bicicliștilor,11 pentru indisciplina pietonilor, 3 pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice și 12 pentru alte abateri.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce, 16 permise de conducere, 8 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 3 pentru conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

Totodată, polițiștii au constatat 7 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

Exemple:

La data de 4 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au depistat, pe str. Florilor din Ocnița, un bărbat, din localitate, care ar fi condus un autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,97 de mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au surprins, pe DC 156,în Bâldana, un bărbat, de 46 de ani, care ar fi condus un autoturism, deși ar fi consumat băuturi alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, prezentând un rezultat cu o valoare de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a îmbibației alcoolice.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Polițiștii rutieri acționează continuu, pentru asigurarea siguranței circulației rutiere, precum și pentru prevenirea accidentelor de circulației.