ACȚIUNEA SPEED: LA 1400 DE MAȘINI VERIFICATE S-AU DAT 656 DE SANCȚIUNI

În cadrul acțiunii Speed, polițiștii dâmbovițeni au controlat peste 1.400 de autovehicule și au aplicat 656 de sancțiuni contravenționale

În perioada 17-23 aprilie a.c., sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Poliției Române, poliţiştii de la rutieră din județul Dâmbovița, sprijiniţi de structurile de ordine publică, au acționat pentru verificarea respectării regimului legal de viteză și prevenirea evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei excesive.

Activitățile au fost organizate conform Programului Operațiunilor Europene 2023 al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (ROADPOL), zilnic fiind utilizate aparatele de supraveghere a traficului rutier și pentru măsurarea vitezei de deplasare.

În cele șapte zile, polițiștii au controlat peste 1.400 de autovehicule și au aplicat 656 de sancțiuni contravenționale pentru încălcarea regimului legal de viteză.

Ca măsura complementară, polițiștii au reținut 48 de permise de conducere, 6 dintre acestea fiind pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 70 de km/h și 42 pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.