POLIȚIA DÂMBOVIȚA – ACȚIUNEA TRUCK& BUS

În perioada 13-19 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, vor acționa pentru prevenirea accidentelor de circulație produse, în special, pe fondul abaterilor săvârșite de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri și persoane.
Activităţile sunt desfășurate conform Planului de operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Obiectivul polițiștilor este de a reduce victimizarea prin accidente rutiere și de a combate încălcarea regulilor de circulație pe drumurile publice, în atenția acestora aflându-se în principal operatorii de transport și conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane cu capacitate de transport mai mare de 8+1 locuri și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de mărfuri cu masa totală autorizată mai mare de 3,5 tone.

În prima zi de acţiune, poliţiştii rutieri au oprit în trafic, pentru control, peste 100 de autovehicule, la 29 dintre acestea fiind descoperite nereguli.

Au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru defecțiunile tehnice constatate și 13 pentru neportul centurii de siguranţă.

Activitățile de control vor continua pe parcursul întregii săptămâni.

Informaţii de background:

În anul 2022, pe drumurile publice din județul Dâmbovița s-au înregistrat 680 de accidente de circulație. Din totalul accidentelor înregistrate, principalele cauze generatoare identificate au fost:

– abaterile comise de către bicicliști;
– neacordarea priorității de trecere vehiculelor;
– nerespectarea regimului legal de viteză;
– abaterile săvârșite de către pietoni;
– neasigurarea schimbării direcției de mers;

Recomandăm tuturor participanților la trafic să adopte un comportament responsabil și să respecte cu strictețe regulile de circulație!