ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR DESFĂȘURATE ÎN WEEK-END

Weekend în siguranță

În zilele de 15 și 16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță în segmentul stradal, descurajarea și sancționarea comportamentelor de tip violent sau antisocial, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea consumului de alcool și substanțe interzise.

În cele două zile, la acțiunile desfășurate, au fost angrenați polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale şi luptători de la Serviciul Pentru acțiuni Speciale, dispozitivul fiind suplimentat.

În cadrul celor 37 de filtre instituite, polițiștii au controlat 602 autovehicule, au legitimat peste 1.000 de persoane, iar, pentru neregulile descoperite, au aplicat 590 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 187.000 de lei.

Din totalul sancțiunilor aplicate, 81 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar 504 pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind regulile de circulație pe drumurile publice.

Pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice din județ și prevenirea accidentelor de circulație, 127 de șoferi au fost testați pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

De asemenea, în această perioadă, poliţiştii au constatat 10 infracțiuni la regimul circulaţiei rutiere, au reţinut 68 de permise de conducere, dintre care 12 pentru consumul de alcool și 23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, și au retras 23 de certificate de înmatriculare.

Infracțiuni la regimul rutier, constatate de polițiști

La data de 16 iulie a.c., în jurul orei 21:30, polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au oprit pentru control, pe drumul județean 722, în satul Cazaci, un autoturism condus de un tânăr de 23 de ani, din Bolovani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că acesta are suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

De asemenea, în după-amiaza zilei de ieri, polițiștii din cadrul Secției nr. 8 Poliție Rurală Valea Mare, au surprins pe drumul județean 702 L, în satul Scheiu de Jos, un alt bărbat de 30 de ani, din Scheiu de Sus, în timp ce ar fi condus un autoturism, deși ar fi avut suspendată exercitarea dreptului de a conduce.

În cauză, în ambele situații polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Totodată, în cursul serii trecute, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște – Biroul Rutier au fost sesizați de către un bărbat, de 42 de ani, din județul Vâlcea, cu privire la faptul că autoturismul care era parcat, pe raza municipiului, i-ar fost acroșat de un bărbat aflat posibil sub influența alcoolului.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au identificat conducătorul auto care ar fi fost implicat în evenimentul rutier soldat cu pagube materiale, respectiv un bărbat de 37 de ani, din Târgoviște.

În urma testării cu aparatul etilotest, șoferul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital pentru recoltarea de probe biologice.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.