Activități desfășurate de polițiști pentru siguranța cetățenilor

La data de 13 a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au desfășurat 7 acțiuni în sistem integrat, alături de celelalte structuri cu atribuții în domeniu, pentru creșterea gradului de siguranță pe drumurile publice, combaterea infracționalității și asigurarea unui climat de ordine publică.

Astfel, în cadrul celor 19 filtre instituite, au fost controlate 231 de vehicule, legitimate 382 de persoane și testați 135 de conducători auto pentru depistarea consumului de alcool sau substanțe psihoactive.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 196 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 58.000 de lei, dintre care 163 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație pe drumurile publice și 31 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți pe sectoarele de drum intens circulate și în zonele de interes, iar, în urma controalelor din trafic, ca măsură complementară, polițiștii rutieri au reținut 10 permise de conducere și au retras 7 certificate de înmatriculare.

Dosar penal întocmit pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe

La data de 14 februarie a.c., în jurul orei 00:43, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au oprit pentru control, pe raza municipiului Târgoviște, un autoturism condus de un tânăr de 20 de ani, din localitate.

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

Totodată, în cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Accident rutier în Gura Ocniței

La data de 13 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Moreni au fost sesizați cu privire la faptul că, pe raza comunei Gura Ocniței, s-a produs un accident rutier.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii au constatat că un bărbat de 73 de ani, din Gura Ocniței, în timp ce s-ar fi deplasat pe bicicletă, pe drumul județean 720C, ar fi fost acroșat de un autoturism condus de o tânără de 18 ani, din Ocnița.

Bărbatul a fost rănit, fiind transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, în urma testării cu aparatul etilotets, biciclistul a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 0,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, urmând să fie propusă soluție prin unitatea de parchet.