ACTIVITĂȚI ÎN COLABORARE CU CRUCEA ROȘIE DÂMBOVIȚA, LA PAROHIA „EROILOR” DIN TÂRGOVIȘTE

La parohia „Eroilor” din Târgovişte, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon, în cadrul Concursului Național Catehetic „Biserica-familia românilor de pretutindeni”, a avut loc o activitate fizică și online de inițiere în acordarea primului ajutor, în colaborare cu Crucea Roșie Dâmbovița , la care au participat tineri din parohia „Sfântul Prooroc Zaharia și Dreapta, Elisabeta-Boadilla del Monte și Brunete” din Madrid, coordonați de către preotul paroh Flavius Sebastian Sava, alături de grupul de cateheză și membri ai Corului Anastasis de la parohia Eroilor.
Au mai participat și elevi de la Colegiul Național „Constantin Cantacuzino” și Școala Gimnazială „Tudor Vladimirescu” din Târgoviște, însoțiți de cadre didactice.
Tinerii au fost impresionați de prezentarea voluntarilor și au reușit sa conștientizeze importanța deprinderilor privind acordarea primului ajutor.
Și pentru că viața este plină de neprevăzut, iar situațiile riscante pot aparea oricând, persoanele care știu să acorde primul ajutor, pot împiedica înrăutățirea stării de sănătate a unei persoane aflate în pericol, o pot resuscita folosind manevrele de resuscitare cunoscute și îi pot salva viața.