ACTIVITĂȚI INTERESANTE LA FESTIVALUL DE ASTRONOMIE DIN CADRUL ASTRO-FEST 2023 LA TÂRGOVIȘTE

În perioada 18-21 octombrie Societatea Astronomică Română de Meteori organizează la Târgoviște ASTRO-FEST 2023, Festival internațional de astronomie și Festivalul național de astronomie pentru tineret, proiect finanțat de Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște.

În cadrul evenimentului, ocazionat de împlinirea a 30 de ani de activitate a Societății Astronomice Române de Meteori, vor avea loc la Muzeul de Istorie Dâmbovița conferințe și prezentări cu tematică astronomică, expoziții de astrofotografie internațională, expoziții de instrumente de astronavigație – comandor Vasile Chirilă, astrofilatelie și exponate din istoria cuceririi spațiului – stamp designer Alec Bartos, expoziție meteoriți – geolog Răzvan Andrei. Vor avea loc lansări de carte și publicații astronomice și o gală de cosmopoezie și muzică astrofolk. În serile de 18 și 19 octombrie, după ora 20, în Piața Tricolorului vor fi instalate 10 telescoape prin care se vor face observații astronomice pentru public.

Gala de deschidere a festivalului va avea loc la Muzeul de Istorie miercuri, 18 octombrie de la ora 12. Expozițiile vor fi deschise până pe 30 octombrie.