ALARMANT! 14 INCENDII DE VEGETAȚIE USCATĂ ÎNTR-O SINGURĂ ZI!

14 de incendii de vegetație uscată s-au manifestat ieri, 27 martie a.c., până la ora 20:30, în 12 unități administrativ-teritoriale: Moreni(1), Pucioasa(1), Titu(1), Finta(1), Contești(1), Doicești(1), Corbii Mari(1), Aninoasa(1), Crângurile(2), Răcari(2), Văleni Dâmbovița(1), I.L. Caragiale(1). 79 de pompieri au stins peste 75 de hectare de teren pe care se manifestau flăcările și au utilizat 18 de autospeciale de intervenție.
O intervenție de amploare a avut loc în localitatea Doicești unde au fost afectate de flăcări peste 35 hectare de teren. Pentru stingerea focului au acționat 20 de pompieri, 4 membri SVSU Doicești și 2 membri Romsilva, pe 4 laturi ale zonei incendiate pentru a opri focul să intre în pădurea de pin din apropiere.
Acțiunea forțelor de intervenție a fost una foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil și a vântului care și-a schimbat direcția în mai multe rânduri, acesta a întreținut flăcările care puneau în pericol forțele de intervenție. – INFORMEAZĂ ISU DÂMBOVIȚA.