ALTE 22 DE PERSOANE, CONFIRMATE CU CORONAVIRUS ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA! NUMĂRUL LOR A AJUNS LA 987!

În ultimele trei zile au fost înregistrate 100 de noi cazuri de coronavirus în județul Dâmbovița. Iată datele oficiale privind evoluția pandemiei Covid -19 în județ.

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii continuă să acționeze integrat, cu efective mărite, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19, cât și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost organizate 32 de acțiuni punctuale, iar echipele de control au efectuat verificări la peste 200 de societăți comerciale.

Totodată, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale.

Astăzi, conform DSP Dâmbovița:

  • Persoane confirmate cu COVID-19: 987 (22 persoane astăzi)

  • Persoane vindecate, în total : 384

  • Persoane decedate de la debutul pandemiei: 36

  • Persoane confirmate care refuză internarea, în total: 73

  • Persoane confirmate externate la solicitare, în total: 38.

Reprezentanții ISU “Basarab I” Dâmbovița au efectuat 30 de misiuni pentru transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești/domiciliu, respectiv misiuni pentru decontaminarea tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 14 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești/domiciliu, respective transportul probelor biologice recoltate.

Având în vedere creșterea îngrijorătoare de cazuri pozitive, înregistrată la nivelul județului nostru, recomandăm cetățenilor să manifeste seriozitate și responsabilitate în ceea ce privește respectarea măsurilor de distanțare fizică și a celor de igienă sanitară, pentru a nu pune în pericol întreaga comunitate.

Sănătatea și siguranța cetățenilor reprezintă una dintre prioritățile tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Reamintim cetățenilor că Ministerul Afacerilor Interne a operaționalizat, începând cu data de 04.07.2020, o linie TELVERDE (0800800165) la care pot fi sesizate încălcări ale normelor de protecție sanitară.

Apelurile sunt preluate de un dispecerat, în sistem integrat, și repartizate structurilor teritoriale pentru verificarea aspectelor sesizate.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA