ALȚI 14 DÂMBOVIȚENI AU SOSIT DIN STRĂINĂTATE ȘI AU INTRAT ÎN CARANTINĂ! AVEM 231 DE CARANTINAȚI ÎN CENTRE!

 

Cetățenii care vin din țările incluse în zona roșie de risc Covid -19 intră în carantină fără a se face vreo excepție în ceea ce privește zona din care sosesc. În ultimele 24 de ore un număr de 14 cetățeni au fost conduși de polițiști în centrele de carantină stabilite de autoritățile din județ. În acest moment nu există niciun dâmbovițean în carantină la domiciliu, potrivit datelor transmise de Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică Dâmbovița.

„În ultimele 24 de ore, pe raza județului Dâmbovița, la nivelul instituțiilor din MAI au fost desfășurate următoarele activități:

 • au fost efectuate, de către polițisti și jandarmi, însoțiri pentru introducerea în carantină a 14 persoane;

 • au fost efectuate, de către polițiști, 214 verificări la persoane aflate în izolare/carantină la domiciliu;

 • au fost constituite 149 patrule, dintre care 80 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu sau a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare. La activitățile desfășurate au participat 51 cadre ale M.Ap.N. și 90 polițiști locali.

 • Astăzi, 21.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

 • se află în izolare la domiciliu 361 persoane asimptomatice

 • se află în carantină instituționalizată 231 persoane

 • persoane confirmate cu COVID-19, în total 85 de cazuri, în evidența DSP existând 81 de cazuri, dintre care 12 persoane vindecate.

 • Informează Centrul Județean de Informare și Comunicare Publică al Județului Dâmbovița. Pentru cetățenii aflați în carantină sau în izolare la domiciliu, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a pus la dispoziție aceste numere de telefon:
 • Telefoane COVID 19 la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița:
  0786 930.676
  0785 213.252
  0785 213.253

  0785 213.254

Deasemeni, Ministerul Afacerilor Externe pune la dispoziția cetățenilor din afara țării un număr de telefon la care pot obține informații.

„Dacă sunteți în străinătate și doriți să aflați informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19 (Coronavirus), puteți apela numărul de telefon:
 +4021.320.20.20din orice rețea, cu tarif normal, 24 de ore din 24.

Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor și nu este un număr de urgență!”

Vă reamintim faptul că țările incluse în zona roșie de risc sunt: Austria,Belgia, Elvetia, Franţa, Germania, Iran, Italia, Marea Britanie, Olanda, Spania, SUA și Turcia. 

„Măsura carantinării instituționalizate se aplică tuturor persoanelor care sosesc în țară din zonele roșii, actualizate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și care se regăsesc pe site-ul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile: https://www.cnscbt.ro/index.php/liste-zone-afectate-covid-19/1620-lista-zone-02-04-2020/file.

Persoanele asimptomatice care sosesc în România dintr-o călătorie internațională, din alte zone decât zonele roșii, se vor izola la domiciliu (în locația declarată la intrarea în țară), pentru o perioadă de 14 zile. Persoanele izolate la domiciliu vor rămâne la locul de izolare și vor apela numărul unic de urgență 112, în situația în care, în timpul celor 14 zile, dezvoltă simptomatologie specifică infecției cu coronavirusul COVID-19, urmând a fi alocat un echipaj al serviciului de ambulanță care se va deplasa la locație și va preleva probe în vederea testării. În funcție de rezultatul testării, starea pacientului și necesarul de îngrijiri medicale, se vor lua măsuri pentru rămânerea în izolare la domiciliu, carantinarea sau internarea cazurilor confirmate și aplicarea tratamentului specific.   

În contextul aplicării măsurilor necesare pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus, autoritățile naționale cu responsabilități în gestionarea acestui tip de eveniment monitorizează permanent situația la nivel național și internațional.”- explică Ministerul Afacerilor Externe.