AMENZI PENTRU CEI CARE NU POARTĂ MASCĂ

Verificările privind respectarea măsurilor adoptate în contextul pandemiei au fost continuate de jandarmi

Jandarmii dâmbovițeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul epidemiologic.

În perioada 4– 10 ianuarie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, alături de celelalte instituții cu atribuții în domeniu au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zonele aglomerate, în mijloacele de transport în comun, pieţe și parcuri pentru verificarea respectării măsurilor adoptate în contextul stării de alertă. De asemenea, au continuat și verificările pentru respectarea măsurii privind circulația persoanelor în intervalul orar 23:00 – 5:00.

Au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 15.750 lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020. 

Jandarmeria recomandă cetăţenilor să poarte masca de protecţie în toate spaţiile publice închise și deschise din județul Dâmbovița.

Acţiunile informativ-preventive vor continua, pentru verificarea modului de respectare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2. Scopul acestora este de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur, vă reamintim faptul că este important să purtați masca de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, să respectați măsurile de distanțare fizică, izolare și carantină adoptate de autorități.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul