REȚINUT DE POLIȚIȘTI DUPĂ O POSTARE FĂCUTĂ PE O REȚEA DE SOCIALIZARE

La data de 31 iulie a.c., ca urmare a unei postări publicate pe o rețea de socializare, de către un bărbat de 40 de ani, polițiștii s-au sesizat din oficiu și au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj, faptă prevăzută de art. 257 din Codul Penal, deținerea de droguri pentru consum propriu fără drept, faptă prevăzută de art. 4 din Legea nr. 143/2000 și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de art. 342 din Codul Penal.

Precizăm ca persoana în cauză, în cursul serii de 30 iulie a.c., a fost implicată intr-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Aceasta a fost condusă la o unitate medicală unde i-au fost prelevate probe de sânge și urina, iar din rezultatele preliminare, testul a fost pozitiv pentru consumul unor substanțe interzise. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, faptă prevăzută de art. 336 din Codul Penal.

În aceasta dimineața, 2 august, în urma unei acțiuni a polițiștilor, persoana respectivă a fost prinsă, aflându-se în custodia noastră pentru a se efectua activități procedurale în cauză.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița continuă cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, pentru documentarea activității infracționale și dispunerea măsurilor prevăzute de lege.
Update:
În urma cercetărilor efectuate de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Dâmbovița, sub coordonarea procurorului de caz, față de bărbatul 40 de ani, din municipiul Târgoviște, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.
Cel în cauză va fi introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Dâmbovița, urmând ca pe parcursul zilei de mâine, 3 august, sa fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște pentru dispunerea unei masuri preventive.