ARMONII TRANSATLANTICE – Eveniment cultural extraordinar la Washington cu cel mai mare export de cultură românească

Sub titlul “Amazing Grace” și având motto-ul “Celebrating religious freedom”, Concertul extraordinar de la Washington DC va avea loc în celebra sală de concerte John F. Kennedy Center for the Performing Arts. Peste 160 de artiști, Orchestra Operei Naționale București, Procred Music cu sprijinul și sub înaltul patronaj al Ambasadei României în Statele Unite și Antena 3 CNN celebrează adevărul și libertatea credinței, duminică 10 septembrie.

La eveniment și-au anunțat deja prezența numeroase personalități marcante ale momentului – Cabinetul Kamala Harris, vicepreședinta Statelor Unite, familia lui Anthony Binken, secretar de stat-Ministrul de externe, Mitch McConnel, președintele Senatului american, renumitul neurochirurg și autor, Ben Carson, fost ministru al Dezvoltării Regionale în guvernul Trump și alte numeroase personalități.


În interpretarea celei mai mari orchestre din România alcătuită din 120 de muzicieni talentați și a unui cor impresionant ce reunește 40 de interpreți vocali, cărora li se adaugă șapte îndrăgiți soliști de pop-gospel, cu un repertoriu deosebit, compus din imnuri care de-a lungul timpului au atins inimile a nenumărați oameni, mesajul va fi unul de pace, unitate, dragoste de Dumnezeu și de semeni. Armoniile libertății, compuse pe aceste meleaguri binecuvânate, de către părinții peregrini și de către urmașii lor vor răsuna unind în cuget și credință oameni aparținând tuturor culturilor și credințelor.
Lideri spirituali influenți de peste ocean se implică în reușita organizării acestui concert iar Academia Română va înmâna distincții și premii celor mai merituoși reprezentanți ai diasporei americane.
“Noi nu avem nevoie să importăm muzică de la alții, noi avem valori foarte, foarte mari. Avem oameni cu dar, cu har, iar acum am decis să îi punem pe toți la un loc. Voci, instrumentiști, dirijori, compozitori”, a declarat organizatorul acestui mega-eveniment, domnul George Doca. Felicitări domnule George Doca! Felicitări Procred Music! Dacă un singur om cu o viziune măreață a reușit să adune laolaltă atâtea persoane valoroase, există speranță pentru România!
Prin binevoința Antenei 3, evenimentul va fi transmis live, duminică, 10 septembrie, ora 23, ora României.
Acest concert extrordinar este gratuit. Pentru a vă asigura locurile, trimiteți un e-mail la Washington rsvp@mae.ro menționând numele și numărul de bilete de care aveți nevoie.
Armoniile libertății să răsune până departe!
Dr. Loredana Pădure