AstraZeneca ESTE UN VACCIN SIGUR, CU EFICACITATE DE 79%, VERDICTUL DAT DE SUA!

 Vaccinul AstraZeneca a produs îngrijorare în întreaga lume după ce mai multe state au raportat decese sau efecte adverse grave după administrarea vaccinului. Un studiu realizat de americani vine să înlăture grijile românilor care s-au vaccinat în număr mare cu AstraZeneca. 

Rezultatele testării serului Oxford-AstraZeneca în SUA confirmă că vaccinul antiCovid produs de britanici este sigur și are o eficacitate de 79% în ceea ce privește imunizarea în fața infecției și de 100% în ceea ce privește dezvoltarea unor forme grave ale bolii, scrie BBC News, citat de HOTNEWS.
Peste 32.000 de voluntari au participat la teste, majoritatea din America, dar și din Chile și Peru. Potrivit sursei citate, nu au fost detectate probleme în privința siguranței vaccinului sau a formării de cheaguri de sânge, rezultatele fiind în măsură să ofere garanții suplimentare statelor UE care au decis recent suspendarea temporară a administrării serului ca urmare a unor cazuri de tromboze la persoanele vaccinate cu AstraZeneca.

Rezultatul testării ar confirma astfel noua recomandare a Agenției Europene pentru Medicamente privind utilizarea serului, recomandare în urma căreia statele europene au anunțat că vor relua administrarea acestuia.