Astrofotografie pentru tineret

Societatea Astronomică Română de Meteori derulează în perioada 23 iunie – 25 iulie la Târgoviște și Runcu proiectul „Universul Astro*Fotografiei pentru Tineret”. Proiectul este finanțat de Primăria Municipiului Târgoviște.

Scopul proiectului este stimularea participării tinerilor la proiecte și activități specifice de educație non-formală prin astronomie și fotografie care formează și dezvoltă abilități și competențe practice specifice: utilizarea instrumentelor de observare astronomică, utilizarea aparatelor de fotografiat, realizarea de fotografii.

Vor avea loc expoziții de astrofotografie și o tabără tematică de astro-fotografie pentru tineret în perioada 12-16.07.2024, cu activități specifice:

Ateliere teoretice (seminarii) de: Astronomie și astrofotografie, Fotografie astronomică pe montură, Fotografie obiecte cosmice îndepărtate, Fotografierea Lunii, Fotografie cu telefonul mobil, Instrumente specifice astronomice și fotografice.

Aplicații practice de lucru: observații astronomice prin telescop, astrofotografie, aplicații și procesare digitală în astronomie și astrofotografie.

Expoziție de fotografie tematică și publicații specifice

Informații și înscrieri la adresa sarm.ro@gmail.com