ATELIER EDUCAȚIONAL, CÂTEVA CEASURI ÎN PREISTORIE, ZEIȚELE DE LUT

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal Curtea Domnească Târgoviște, în parteneriat cu Școala Gimnazială Radu cel Mare Târgoviște organizează astăzi, 11 februarie 2022, atelierul educațional Câteva ceasuri în preistorie – Zeițele de lut.

În cadrul activității derulate la Școala Gimnazială Radu cel Mare din municipiul Târgoviște se dorește transmiterea de informații despre simboluri și credințe prezente în eneolitic și epoca bronzului, implicând activ copiii în reproducerea de zeități din perioada eneolitică, cele specifice culturilor contemporane Gumelnița și Cucuteni, care se manifestă în perioada 4500 – 3000 î.e.n., și din epoca bronzului, cele caracteristice culturii Gârla Mare, care evoluează în perioada 1600 – 1100 î.e.n. Aceste culturi, prezente pe teritoriul României, au fost cadrul unor manifestări cultural-artistice de excepție, unde concepțiile lor despre lume, viață și moarte imprimate în lut impresionează și astăzi.

Copiilor le vor fi  descifrate câteva dintre semnificațiile acestor obiecte materiale, fie idoli sau vase, descoperite în situri arheologice din perioade preliterare, pornind de la simbolurile care le sunt asociate.

Compartimentul Imagine, Relații Externe – Consiliul Județean Dâmbovița