ATENȚIE! COD GALBEN ȘI PORTOCALIU PENTRU JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi 3 mesaje:

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ ???? COD GALBEN valabilă pentru zona de deal și câmpie a județului Dâmbovița în intervalul 05 februarie, ora 10 – 06 februarie, ora 10.

În intervalul menționat sunt vizate intensificări ale vântului de 55…60 km/h și precipitații moderate, cu acumulări de 15…20 l/mp.

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ  COD PORTOCALIU valabilă pentru zona montană a județului Dâmbovița în intervalul 05 februarie, ora 10 – 05 februarie, ora 22.

În intervalul menționat, în zona înaltă (la altitudini de peste 1700 m) vântul va sufla puternic, cu rafale de peste 110…120 km/h, va fi viscol și vizibilitate foarte redusă.

???? ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ ???? COD GALBEN valabilă pentru zona montană a județului Dâmbovița în intervalul 06 februarie, ora 10 – 07 februarie, ora 10.

În intervalul menționat, în zona montană a județului, sunt vizate intensificări ale vântului de 70…80 km/h.

Recomandari

✅ Evitaţi pornirea la drum pe timp de viscol şi ninsoare puternică; dacă, totuşi, deplasarea este necesară, informaţi-vă dacă pe traseul ales nu sunt drumuri blocate;

✅ Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire al autoturismului dumneavoastră funcţionează eficient;

✅ Urmăriţi cu atenţie, la posturile radio/tv, buletinele meteorologice şi recomandările furnizate de autorităţile centrale şi locale;

✅ Este recomandat să porniți la drum cu rezervorul de combustibil plin;

✅ Păstraţi-vă în autoturism pături, apă şi alimente neperisabile;

✅ Echipaţi-vă corespunzător autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului rece, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip etc.)

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.