ATENȚIE! ?PERICOL DE AVALANȘĂ RIDICAT În zona montană a județului Dâmbovița pentru următoarele zile.

Echipa Salvamont Salvaspeo Dambovita aflata la Baza de salvare montana Pestera a fost alertata in data de 22 ianuarie 2023 in jurul orei 15:40, sa intervina in sprijinul a doi turisti din Brasov.
Date fiind conditiile meteo nefavorabile (ninsoare, vant, ceata), stratului nou de zapada depus si vizibilitatii scazute odata cu lasarea intunericului acestia s-au abatut de la traseul marcat, necesitand interventia prompta a salvatorilor.
Echipa de prim raspuns, formata din doi salvatori montani, a pornit catre zona specificata de turisti (muntele Rateiu, Masivul Leaota), alegand cel mai rapid traseu. Din cauza intemperiilor si a stratului de zapada depus, acestia au ajuns la victime in jurul orei 21:00. Ceata deasa si vantul puternic puteau sa fie fatale pentru cei doi turisti daca nu erau gasiti la timp, acestia nu aveau nici o sansa sa supravietuiasca pana dimineata.
Actiunea de salvare s-a incheiat la 23:30 cand cei doi impreuna cu salvatomontistii au ajuns la cabana Bratei unde aveau parcat autoturismul.
Specificam faptul ca turistii nu aveau afectiuni medicale, erau extenuati, deshidratati si speriati, dar odata cu vederea salvatorilor starea lor s-a schimbat in bine. Pe intreg parcursul operatiunii de cautare/salvare, echipa de salvatori a mentinut permanent legatura cu ei.

Ii rugam pe turiştii ce doresc sa ajunga în zona montană a județului Dâmbovița, să se informeze la punctele Salvamont sau telefonic despre starea traseelor si conditiile meteo.
Solicitați cu încredere sprijinul Echipei Salvamont-Salvaspeo Dâmbovița

?PERICOL DE AVALANSA RIDICAT
In zona montana a judetului Dambovita pentru urmatoarele zile.

Telefoane utile:

Salvamont Salvaspeo Dâmbovița: 0726.686.685

Dispeceratul Național Salvamont: 0725.826.668 ( 0salvamont)

Sef Serviciu:
Deaconescu Stefan Razvan
Telefon: 0726194166