BABEL FAST- formele nemărginite ale artei

Festivalul Babel FAST urmează să-şi deschidă porţile sâmbătă, 3 iunie, la ora 14.00 în Foaierul Cinematografului Independenţa unde vor fi vernisate expoziţia de carte Operele complete ale lui W. Shakespeare 400 și expoziţia de gravuri şi stampe Shakespeare şi opera sa, în prezenţa lui Emil Boroghină, preşedinte al Fundaţiei William Shakespeare Craiova.

Babelul la Târgovişte nu înseamnă babilonie, înseamnă muncă organizată, muncă pe care o facem puţini oameni, din păcate, dar după acest Babel ne-am propus să stăm la o masă şi să reglăm toate disfuncţionalităţile ca să ne fie mai uşor pe viitor.”, afirmă Constantin Ranin, managerul Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte.

Tema ediţiei din acest an este „FORME”. Vor participa personalităţi din lumea artistică a teatrului, filmului, acrobaţi ai circului contemporan, dar şi dansatori, artişti muzicieni şi pictori din 32 de ţări de pe 4 continente, precum Italia, Belgia, Franţa, India, Coreea de Sud etc. În fiecare trupă există oameni de mai multe naţionalităţi care se reprezintă şi pe sine. De exemplu, la trupa care vine din Belgia sunt 5-6 naţionalităţi în interiorul său.”, declară Constantin Ranin.

Evenimentul va avea loc în perioada 3-11 iunie 2023 la Târgovişte sub atenta coordonare a Teatrului Tony Bulandra”. În această perioadă se vor desfăşura 100 de evenimente conexe, precum spectacole stradale, parade, concerte, piese de teatru, expoziţii şi ateliere.

Articol scris în practica de specialitate de:  Roxana Nicolae, studentă la Facultatea de Științe Politice, Litere și Comunicare, anul III

Foto: Roxana Nicolae