BAC 2020, REZULTATE FINALE DUPĂ CONTESTAȚII. DÂMBOVIȚA ARE O RATĂ DE PROMOVARE DE 70.52% PENTRU PROMOȚIA CURENTĂ!

60.75%: rata de promovare în prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2020 în județul Dâmbovița (după soluționarea contestațiilor)
Rata de promovare (absolvenți din promoția curentă și din promoțiile anterioare), înregistrată la sesiunea iunie-iulie 2020 a examenului național de Bacalaureat, fără etapa specială, după soluționarea contestațiilor, este de 60.75%.
Pentru promoția curentă, rata de promovare este de 70.52%.
Astfel, din totalul celor 3488 de candidați prezenți, au promovat 2119 candidați: 1864 candidați aparțin promoției 2020. Numărul mediilor de 10 (zece) a rămas la două.
Dintre cei 3669 de candidați înscriși, s-au prezentat 3488 de candidați (2785 de candidați din promoția curentă, respectiv 703 candidați din promoțiile anterioare).
Nota minimă de promovare, pentru fiecare probă, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este cel puțin 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaților prezenți, incluzând în această categorie și candidații eliminați.
Alături de alte opt județe (Alba, Arad, Călărași, Ilfov, Neamț, Sălaj, Teleorman și Timiș), Dâmbovița nu are elevi înscriși la etapa specială a examenului de Bacalaureat( la nivel național fiind 141 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate până la această oră de către Ministerul Educației și Cercetării). Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie, va avea loc proba la alegere a profilului și specializării.
Informații detaliate privind rezultatele înregistrate la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2020, după soluționarea contestațiilor, pot fi consultate în dosarul de presă atașat.