„BALLETISSIMO” – GALA EXTRAORDINARĂ DE BALET ȘI DANS CONTEMPORAN PENTRU COPII, EDIȚIA A V-A, LA TÂRGOVIȘTE

DANIELA ROTARI BALLET DANCE STUDIO va prezenta GALA extraordinară de balet clasic, dans de caracter, jazz şi dans contemporan pentru copii „BALLETISSIMO” , ediţia a VI-a, la Teatrul Municipal „TONY BULANDRA”, pe data de 22 iunie , de la ora 17.00.

Baletul „COPPELIA” , este subiectul galei BALLETISSIMO din acest an. În prima parte copiii de la nivelul începător de pregătire vor prezenta momentele coregrafice învăţate, urmați , în partea a doua a galei, de elevi mai experimentaţi care vor prezenta variaţii clasice din baletele PAQUITA, DON QUIJOTE, FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ, CIPOLLINO, COPPELIA, CORSARUL, SPĂRGĂTORUL DE NUCI, momente coregrafice unice de dans contemporan, modern jazz, dans de caracter, folklor naţional şi internaţional. Iar a treia parte a evenimentului este consacrată punerii în scenă a secvenţelor, din cele trei acte, din Baletul „COPPELIA” pe muzica lui Léo Delibes, şi pe coregrafia dansatorului, istoricului şi coregrafului rus Serghei Vikharev.

Prezenţa la eveniment a Maestrului ALIN GHEORGHIU , Consilier Onorific al Operei Naţionale Bucureşti, maestrul de balet al ONB şi prim– balerin al ONB, va fi o altă surpriza plăcută a evenimentului. Copiii vor fi premiaţi de Maestrul Alin GHEORGHE pentru eforturile depuse în anul academic 2020 – 2021 şi încurajaţi să-şi dezvolte şi mai mult aptitudinele de viitori balerini, atât la nivel de amatori, cat şi la nivel de preprofesionişti.

MIRCEA SILAGHI, actor la Teatrul Municipal „TONY BULANDRA”, va fi prezentatorul galei „BALLETISSIMO” din acest an.

DANIELA ROTARI BALLET DANCE STUDIO este o şcoală de balet, dans de caracter, jazz şi dans contemporan înfiinţată în luna octombrie în anul 2012, cu un palmares bogat de premii naţionale şi internaţionale, care are ca obiectiv dezvoltarea potenţialului emoţional, cognitiv, motric şi gustul estetic la copii prin arta coregrafică de la o vârstă fragedă de 3 ani. Cursurile de balet academic sunt predate după metoda de predare Vaganova, elevii având astfel posibilitatea de a se pregăti la un nivel înalt atât din punct de vedere al culturii generale, cât și al baletului. Programul și disciplinele de studiu sunt adaptate specificului fiecarei vârste și particularităților individuale ale copiilor. Cerințele sunt corelate cu nivelul mental și afectiv al copiilor care vin să studieze baletul clasic, dansul de caracter, modern jazz şi dansul contemporan.

Directorul şcolii,

Daniela Rotari

Profesor licenţiat în pedagogia dansului la

UNATC „I.L.CARAGIALE „

BUCUREŞTI