Bănuit că nu ar fi respectat măsurile stabilite printr-un ordin de protecție, reținut pentru 24 de ore

În cursul serii de 7 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 1 Poliție Rurală Târgoviște au fost sesizați de către o femeie de 70 de ani, din Șotânga, cu privire la faptul că fiul acesteia nu respectă măsurile stabilite printr-un ordin de protecție.

În urma deplasării la fața locului, polițiștii l-au identificat în locuință pe fiul femeii, respectiv un bărbat de 44 de ani.

Acesta este bănuit că, pe fondul consumului de alcoolul, nu ar fi respectat măsurile stabilite printr-un ordin de protecție emis de Judecătoria Târgoviște, respectiv ar fi pătruns în locuința din localitatea Șotânga.

Ca urma a activităților de cercetare penală desfășurate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca astăzi, 8 februarie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

În cauză, cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit pentru comiterea infracțiunii de încălcarea de către o persoană împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricărei dintre măsurile prevăzute de art. 47 din Legea nr 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestice.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.