BĂRBAT DIN NICARAGUA, DEPISTAT CU ŞEDERE ILEGALĂ ÎN DÂMBOVIŢA

COMUNICAT DE PRESĂ Târgoviște, 26 martie 2021

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița, în urma acțiunilor întreprinse, au depistat un bărbat de 39 de ani, din Nicaragua, care nu a părăsit teritoriul României la expirarea perioadei legale de ședere. Acesta a fost sancționat contravențional cu amendă, în cauză fiind interzisă îndepărtarea, întrucât este căsătorit cu un cetățean român.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, au desfăşurat, la data de 26 martie a.c., o acţiune pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor, pe raza de competenţă.

Astfel, în cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza localității Niculești, un bărbat, în vârstă de 39 de ani, din Nicaragua, care nu mai îndeplinea condiţiile şederii pe teritoriul României.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că acesta a intrat legal în România, în baza paşaportului biometric, însă la expirarea dreptului de şedere nu a părăsit teritoriul ţării noastre.

Întrucât, persoana în cauză este membru de familie al unui cetăţean român, acestuia i-a fost adus la cunoștință faptul că, are posibilitatea să depună la sediul biroului nostru, sau la sediul oricărei formaţiuni aparţinând Inspectoratului General pentru Imigrări, de pe raza localităţii unde intenţionează a-și stabili reşedinţa, documentele necesare prelungirii dreptului de şedere, conform Ordonanţei de Urgenţă nr. 194/2002 privind regimul juridic al străinilor în România cu modificările şi completările ulterioare. Totodată, bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 400 lei, în conformitate cu prevederile actului normativ mai sus menționat.

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă organizarea unor astfel de acţiuni privind combaterea şederii şi muncii ilegale, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării legale a dreptului de şedere pe teritoriul României.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA