BĂRBAT DIN PAKISTAN, DEPISTAT MUNCIND LA NEGRU ÎN JUDEȚUL DÂMBOVIȚA

Polițiștii de imigrări din Dâmbovița au depistat un bărbat din Pakistan care desfășura activități lucrative fără forme legale, la o societate comercială. Pe numele acestuia a fost emisă decizie de returnare şi instituită interdicţia de a mai intra în România pentru o perioadă de 6 luni. Față de reprezentanții societății comerciale angajatoare a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări – Biroul pentru Imigrări al judeţului Dâmboviţa, în cooperare cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Dâmbovița, au desfăşurat în cursul zilei de ieri, o acţiune pe linia prevenirii și combaterii muncii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competenţă, ocazie cu care au fost verificați mai mulți angajatori cu privire la respectarea legislatiei.

În cadrul activităților întreprinse, poliţiştii au depistat pe raza judeţului Dâmboviţa, un bărbat în vârstă de 29 de ani, din Pakistan, care desfășura activități lucrative fără forme legale la o societate comercială din domeniul construcțiilor.

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că cetățeanul străin a intrat legal în România, în baza unei vize de lungă sedere în scop de angajare în muncă, însă nu s-a prezentat la angajatorul inițial și desfășura activitați lucrative la un alt angajator cu contract de muncă, dar fără a avea aviz de angajare.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de imigrări au revocat dreptul de ședere a cetățeanului străin și au emis decizie de returnare, prin care are obligativitatea de a părăsi țara noastră, în termen de 15 zile. De asemenea, la ieșirea din țară va fi instituită măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadă de 6 luni, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, față de reprezentanții societății comerciale angajatoare a fost aplicată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 lei, în conformitate cu prevederile O.G. nr.25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

***

Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, continuă activitățile de prevenire și combaterea şederii ilegale a străinilor prin organizarea de acțiuni cu forțe proprii sau în cooperare cu instituțiile cu atribuții în menținerea unui climat de ordine și liniște publică în rândul comunității noastre, solicitând cetăţenilor străini să acorde interes reglementării dreptului de şedere în România.

Contăm pe respectul dumneavoastră faţă de legislaţia în domeniul migraţiei şi vă invităm să ne contactaţi pentru orice aspect referitor la aplicarea prevederilor legale în domeniu, la tel./fax: 0245207506 sau vizitând site-ul public la adresa www. igi.mai.gov.ro.

BIROUL PENTRU IMIGRĂRI AL JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA