BĂRBAT REȚINUT DUPĂ CE A FOST PRINS DROGAT LA VOLAN ȘI FĂRĂ PERMIS DE CONDUCERE

La data de 2 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier au oprit pentru control, pe drumul național 72, pe raza localității Dumbrava, un autoturism condus de un bărbat de 28 de ani, din municipiul Târgoviște.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că șoferul nu ar deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

De asemenea, cel în cauză a fost condus la spital pentru prelevarea de probe biologice, în urma rezultatului reieșind că acesta s-ar afla sub influența unor substanțe psihoactive.

Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, fiind bănuit de săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, fapte prevăzute de art. 335 și art. 336 din Codul Penal.

Cercetările continuă, sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de parchet competentă.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.