BĂTAIE CU PIETRE, BÂTE ȘI LOPEȚI LA COJASCA! 13 PERSOANE AU FOST IMPLICATE!

Cercetări în cadrul unui dosar penal dosar penal întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii si liniștii publice

La data de 1 noiembrie a.c., în jurul orei 19:20, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște au fost sesizați prin SNUAU 112 de către o femeie cu privire la faptul că, pe raza comunei Cojasca, sat Iazu, ar fi un conflict în desfășurare între mai multe persoane.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, pe strada Barbariei, sprijiniți de luptătorii de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și jandarmi din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița, pentru aplanarea conflictului.

Din primele verificări efectuate s-a stabilit că s-ar fi produs un conflict în care ar fi fost implicate treisprezece persoane, atât bărbați, cât și femei, care s-ar fi agresat fizic și care ar fi tulburat ordinea și liniștea publică.

În urma agresiunii, șase persoane, cu vârste cuprinse între 24 si 64 de ani, au suferit leziuni care ar fi fost produse prin lovirea cu obiecte contondente (pietre, bâte), fiind transportate la spital.

La acest moment, doar o persoană a rămas internată la o unitate medicală.

Conflictul ar fi fost generat pe fondul unor nemulțumiri referitoare la modul în care un bărbat ar fi staționat cu autoturismul pe o stradă îngustă.

Pentru administrarea probatoriului în cauză, în după-amiaza zilei de 2 noiembrie a.c., polițiștii, sprijiniți de jandarmi si luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, au pus în executare 7 mandate de percheziție la domiciliile unor persoane din localitatea Iazu, care ar fi fost implicate în conflict.

Totodată, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgoviște, față de trei bărbați de 24 și 27 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore pe bază de ordonanță.

Ulterior, față de aceștia s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În plus, față de un alt bărbat de 31 de ani, din Iazu, care ar fi agresat fizic cu o unealtă (lopată) un alt bărbat de 64 de ani, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

În cauză, cercetările continuă pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor producerii evenimentului, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii si liniștii publice.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.