BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ DÂMBOVIȚA SPUNE NU RĂZBOIULUI DIN UCRAINA

 

Bibliotecile europene spun NU războiului din Ucraina!

În contextul războiului din Ucraina, bibliotecile publice europene spun NU dezinformării, știrilor false și războiului cibernetic!

Trei organisme ale bibliotecilor publice europene: EBLIDA (The European Bureau of Library, Information and Documentation Associations), NAPLE (National Authorities on Public Libraries in Europe) și Public Libraries 2030 condamnă atacurile barbare ale Federației Ruse împotriva Ucrainei pe care le cataloghează ca o amenințare adusă  principiilor de democrație și echitate socială susținute de toate bibliotecile din lume (http://www.eblida.org/news/the-russian-federation-barbaric-attack-against-ukraine.html).

Comunicatul vine ca  răspuns la mesajul postat de Asociația Bibliotecilor din Ucraina (Ukrainian Library Association) semnat de președintele acesteia, Oksana Bruy, și îndeamnă bibliotecile din întreaga Europă să se mobilizeze pentru a susține informarea corectă asupra conflictului existent, ca mod de a apăra democrația și libertatea de expresie.

Întreaga rețea a bibliotecilor publice din județul Dâmbovița împreună cu voluntarii Centrului Europe Direct se alătură acestui demers democratic printr-o informare corectă asupra evenimentelor, dar și prin susținerea materială a populației grav afectată de război.

Cele mai întunecate colțuri ale iadului sunt rezervate celor care își păstrează neutralitatea în vremuri de criză morală” (Dante Alighieri).