BILANȚUL ZILEI: 100 DE CAZURI DE CORONAVIRUS ÎN EVIDENȚA DSP DÂMBOVIȚA

BULETIN DE PRESĂ

din data de 29.04.2020

În ultimele 24 de ore, au fost constituite 154 de patrule ale Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, dintre care 62 mixte cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița “Mircea cel Bătrân”, care au acționat pentru verificarea respectării măsurii izolării la domiciliu, a interdicțiilor de circulație prevăzute prin ordonanțele militare cât și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. În activitățile lor, sunt sprijiniți și de polițiști locali (128), alăturându-li-se în sistem integrat și efective ale M.Ap.N. (51). Aceștia acționează împreună pentru prevenirea și limitarea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru a combate ilegalitățile de orice fel.

  • au fost efectuate însoțiri pentru introducerea în carantină a 7 persoane;

  • au fost efectuate 399 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu;

  • au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea restricțiilor de circulație stabilite prin ordonanțele militare, în valoare totală de 78.000 lei;

  • de la debutul pandemiei, au fost aplicate 6081 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor legale, în valoare de 10.305.295 lei.

Astăzi, 29.04.2020, conform situației DSP Dâmbovița:

  • se află în izolare la domiciliu: 399 persoane asimptomatice

  • se află în carantină instituționalizată: 205 persoane

  • persoane confirmate cu COVID-19, în total: 96 persoane confirmate (conform INSP), în evidența DSP Dâmbovița existând 100 de persoane confirmate, dintre care 15 persoane vindecate

  • persoane decedate de la debutul pandemiei: 5.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (11 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (5 misiuni) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru izolare/carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport. De asemenea, DSP Dâmbovița a efectuat 5 misiuni specifice privind recoltarea/transportul probelor biologice sau efectuarea anchetelor epidemiolgice.

CENTRUL JUDEȚEAN

DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ

AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA